Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Μαΐου, 2013

  • Μίνι κυβερνητική κρίση προκαλούν οι χειρισμοί του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας την ιδεολογική απόσταση που χωρίζει τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι σηκώνουν τους τόνους, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται προβληματισμένος για τις εξελίξεις. Νέα προσπάθεια συνεννόησης των τριών πολιτικών αρχηγών θα επιχειρηθεί την Πέμπτη, στη διάρκεια νέας σύσκεψης στο Μαξίμου.
  • Για μικροκομματική τακτική κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας πως η ΝΔ ακολουθεί την τακτική αυτή για να επικοινωνήσει «με ένα ακροατήριο που βρίσκεται στις παρυφές της Χρυσής Αυγής». Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την έκπληξή του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η ΝΔ το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και επανέλαβε ότι αν δεν κατατεθεί στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τη δική του πρόταση νόμου.
  • Προβάδισμα 1,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 19,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 5,1%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς.
  • Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει το πρωί της Τρίτης από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την εισαγωγή στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, μετά την πλήρη διαφωνία με τη ΝΔ που καταγράφηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις πληροφορίες ότι «η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».
  • Ένοχες κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνταν για τα προ ημερών επεισόδια στο δάσος των Σκουριών στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού.

Κόσμος

  • Σε άρση του εμπάργκο όπλων στη Συρία οδηγείται ουσιαστικά η ΕΕ, καθώς οι «27» ανανέωσαν μόνο τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας αλλά όχι την απαγόρευση για παράδοση οπλισμού και στρατιωτικού υλικού. Ο διχασμός των «27» κράτησε μέχρι το τέλος και δεν επέτρεψε στην ΕΕ να κρατήσει κοινή γραμμή, αφήνοντας σε κάθε ξεχωριστή κυβέρνηση το περιθώριο να εξοπλίσει τους αντικαθεστωτικούς -όπως ήθελαν Βρετανία και Γαλλία. Τα κράτη μέλη, πάντως, «δεν θα προχωρήσουν σε αυτό το στάδιο στην παράδοση» στρατιωτικού εξοπλισμού, σημειώνει το ανακοινωθέν.
  • Η μεγαλύτερη εφημερίδα στη Γερμανία, η Bild, πρόκειται να ακολουθήσει την τάση της εποχής και να εισάγει συνδρομητική υπηρεσία για ένα μέρος του περιεχομένου της. Η Bild θα διατηρήσει δωρεάν τις βασικές ειδήσεις, αλλά θα παρέχει με συνδρομή από τις 11 Ιουνίου επιπλέον περιεχόμενο συνεντεύξεις και άλλο αποκλειστικό υλικό.
  • Διαιρεμένοι προσήλθαν, διχασμένοι παραμένουν οι επικεφαλής διπλωματίας των «27» χωρίς να καταλήγουν στις Βρυξέλλες σε συμφωνία σχετικά με χαλάρωση ή μη του εμπάργκο όπλων στη Συρία που εκπνέει την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ συναντώνται στο Παρίσι για να συζητήσουν σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ειρηνευτική διάσκεψη στη Γενεύη, ενώ ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν βρέθηκε στη Συρία για επαφές με τους ηγέτες των ανταρτών.
  • Φάκελος που περιείχε ύποπτη λευκή σκόνη και απειλές κατά της ζωής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του προέδρου της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εστάλη στα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας Corriere della Sera στο Μιλάνο. «Μπερλουσκόνι ισόβιος γερουσιαστής... Θα δολοφονηθούν Μπερλουσκόνι και Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Προδότης της πατρίδας» αναφέρει το απειλητικό μήνυμα με την υπογραφή «Ένοπλη Ομάδα για την Υπεράσπιση του Λαού». Φάκελος με ύποπτη σκόνη εστάλη και στην εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Οικονομία

  • Η διοίκηση του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών έθεσε στον πρωθυπουργό σε συνάντησή τους τα προβλήματα του κλάδου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δ.Ψυχογιός με πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά κλείστηκε ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 3 Ιουνίου, ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα των εταιρειών.
  • Με το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση να βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα, λόγω και της τουριστικής περιόδου, οι απόψεις διίστανται για το αν η κίνηση αυτή θα επιφέρει μείωση των τελικών τιμών των προσφερόμενων ειδών, καθώς παράγοντες της αγοράς επεσήμαιναν ότι οι αυξήσεις ΦΠΑ «απορροφήθηκαν». Πάντως, η κυβέρνηση που θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να πείσει την τρόικα να εγκρίνει τη μείωση, μιλά για πακέτο συνοδευτικών μέτρων που θα εξασφαλίσουν ότι η όποια μείωση θα περάσει στην τελική τιμή.
  • Προς το παρόν η στροφή της Ευρώπης από τη σκληρή λιτότητα σε πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη περιορίζεται μόνο στα λόγια με εντυπωσιακές και βαρύγδουπες, κοινωνικά ευαίσθητες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, εκτιμά σε ανάλυσή του το Reuters. Οι δηλώσεις όμως αυτές δεν συνοδεύονται από έργα, τονίζει. «Ναι μεν έχει αλλάξει η ρητορική, αλλά δεν υπήρξε καμία δραματική στροφή σε επίπεδο πολιτικών» επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο.

Αθλητισμός

  • Στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος θα συμμετέχει και τη νέα σεζόν η Χοφενχάιμ. Μετά το εντός έδρας 3-1 της περασμένης εβδομάδας επί της Καϊζερσλάουτερν η ομάδα του Μάρκους Γκίσντολ επικράτησε με 2-1 και στο «Φριτζ-Βάλντερ Στάντιουμ», «τσεκάροντας» με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο της παραμονής στη μπουντεσλίγκα. Οι γηπεδούχοι, αντίθετα, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στη β' κατηγορία και την περίοδο 2013/2014.
  • Στο Μόντε Κάρλο βρίσκονται ο Ρανταμέλ Φαλκάο και ο Βίκτορ Βαλντές, για να διαπραγματευθούν το ενδεχόμενο μεταγραφής τους στη Μονακό. Ο Ρώσος μεγιστάνας, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ - που απέκτησε την ομάδα του πριγκιπάτου και την επανέφερε στην Α' κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος - έχει μπει γερά στο μετραγραφικό παιχνίδι αυτής της σεζόν.
  • Εξάρθρωση στον αντίχειρα υπέστη ο Στέφανο Ναπολεόνι στη διάρκεια του αγώνα του Ατρομήτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα, όμως θα είναι σε θέση να δώσει το «παρών» στο ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου