Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 Μαϊου, 2013

  • Συνεδριάζει το πρωί του Σαββάτου, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση γίνεται δύο 24ωρα πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατά την οποία θα επιχειρήσουν γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα εσωκομματικά, δεδομένου του χάσματος που έχει δημιουργηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Συλλαλητήριο προγραμματίζει η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΝΟ, Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργία ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ, σωματεία εργαζομένων που έχουν επιστρατευτεί και αυτοί.
  • Την αποχώρησή της από «αυτό το ΠΑΣΟΚ», στο οποίο διαπιστώνει «αδυναμία επανεκκίνησης», ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας παράλληλα λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα συνενώσει εκ νέου το χώρο.
  • Πρωτόδικη αθώωση, σε ό,τι αφορά το ποινικό κομμάτι, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων για μια 86χρονη η οποία επί τρία χρόνια εισέπραττε από το ΙΚΑ τη σύνταξη του αποβιώσαντος συζύγου της. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, το ΙΚΑ είχε καταβάλει και τα έξοδα κηδείας.
  • «Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε ύφεση, ωστόσο η ανάκαμψη ίσως περιμένει στη γωνία» γράφει την Παρασκευή το βρετανικό περιοδικό The Εconomist, καταγράφοντας «πόσα έχουν αλλάξει σε έναν χρόνο».

Κόσμος

  • Οι γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μην ασκήσουν έρευνα κατά της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε σχέση την εμπλοκή της στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί. Αντιθέτως, της έδωσαν το καθεστώς του βασικού μάρτυρα, κατά του οποίου δεν αποκλείεται μελλοντικά η άσκηση δίωξης. Δεν είναι έκπληξη το καθεστώς, επισήμανε, «πάντα ενήργησα προς το συμφέρον του κράτους και σύμφωνα με τον νόμο».
  • Δεκάδες χιλιάδες ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ, περίπου το 5% του συνόλου των εργαζομένων για την κεντρική κυβέρνηση, βρέθηκαν την Παρασκευή σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών, λόγω των δημοσιονομικών περικοπών που εφαρμόστηκαν αυτόματα στη χώρα από τις αρχές του Μαρτίου. Οι αυτόματες περικοπές είχαν ψηφιστεί από το Κογκρέσο το 2011 με νόμο που οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν να ακυρώσουν.
  • Κλειστός παρέμεινε για ώρα την Παρασκευή ο αυτοκινητόδρομος M6 στη Βρετανία, κοντά στο Μπέρμπιγχαμ και το Κόβεντρι, λόγω ενός «υπόπτου οχήματος» που εντοπίστηκε κοντά σε σταθμό ανεφοδιασμού. Όπως διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό αφορούσε μόνο κλοπή καυσίμων και δεν είχε κάποια σχέση με τρομοκρατία ή άλλο σοβαρό έγκλημα. Στη Βρετανία, μετά τη δολοφονία του στρατιώτη την Τετάρτη που αντιμετωπίστηκε σαν τρομοκρατικό περιστατικό, οι Αρχές είναι σε επιφυλακή για παρόμοια περιστατικά.
  • Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, απομένει πάντως ο λεπτομερής καθορισμός του μέτρου. Ωστόσο, καθώς τα κέρδη για το δημόσιο δεν είναι πάρα πολύ μεγάλα, πρόκειται περισσότερο για μια συμβολική κίνηση με την οποία ο Λέτα θέλει να δείξει ότι η πολιτική πρέπει να δώσει το παράδειγμα.
  • Μαχητικά αεροσκάφη της RAF συνόδευσαν επιβατικό αεροσκάφος που προερχόταν από το Πακιστάν και επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, να καταλήξει για προσγείωση στο Στάνστεντ της βρετανικής πρωτεύουσας. Δύο άνδρες συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έβαλαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος και το περιστατικό έληξε χωρίς άλλα προβλήματα. «Ποινικό, όχι τρομοκρατικό το περιστατικό» λέει η αστυνομία.

Οικονομία

  • Μικρές διακυμάνσεις είχαν την Παρασκευή οι δείκτες στη Νέα Υόρκη ενώ στην Ευρώπη οι αγορές υποχώρησαν, χωρίς πολύ μεγάλες απώλειες.
  • Η Ford θα διατηρήσει 1.000 θέσεις εργασίας σε μονάδα της στη νοτιοδυτική Γαλλία μετά την επίτευξη συμφωνίας με τις τοπικές αρχές για να μοιραστούν το βάρος των νέων επενδύσεων που απαιτούνται ώστε να παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο.
  • Τη δυνατότητα να εξετάσει τη μείωση ορισμένων φορολογικών συντελεστών -όπως στο ΦΠΑ σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών και στις μεταβιβάσεις ακινήτων- χωρίς όμως να διακινδυνεύσει την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα δώσει σταδιακά στην κυβέρνηση η ομαλή εκτέλεση του προγράμματός της, όπως είπε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας.

Αθλητισμός

  • Γεφυρώνεται το οικονομικό χάσμα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της οικογενείας Βαρδινογιάννη σχετικά με τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας και για την επόμενη περίοδο και όλα δείνουν ότι θα λυθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα εν όψει της νέας σεζόν. Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της επίτροπης αδειοδότησης της ΕΠΟ για τη μη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  • Προπονητής της Νάπολι αναλαμβάνει ο Ράφα Μπενίτεθ, την πρόσληψη του οποίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας του ιταλικού νότου, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις. «Το δώρο γενεθλίων που έκανα στον εαυτό μου είναι η υπογραφή του Μπενίτεθ», τόνισε ο «ισχυρός άνδρας» των «παρτενοπέι».
  • Βασικός στόχος της αγγλικής Τσάρλτον για την επιθετική της γραμμή είναι ο φορ του ΟΦΗ, Θανάσης Παπάζογλου. σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «london24.com» αναφέρει ότι η Τσάρλτον θέλει διακαώς τον «Έλληνα Άντι Κάρολ» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει), επισημαίνοντας μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα καταθέσει επίσημη πρόταση στον ΟΦΗ για την απόκτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου