Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Μαϊου, 2013

  • Προβάδισμα πάνω από 2% δίνουν στην ΝΔ δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες. Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση της Alco η ΝΔ συγκεντρώνει 24,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%. Στην δημοσκόπηση της RASS, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι 22,1%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.
  • Σκληρή γλώσσα για πρώην «συντρόφους» του χρησιμοποίησε ο Ευ.Βενιζέλος μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Ζήτησε σεβασμό από όλους προς την παράταξη που τους ανέδειξε, «άλλους με εμβρυουλκό και άλλους με αλεξίπτωτο». Επίσης, αναρωτήθηκε πώς μπορεί κάποιο πρώην στέλεχος να απαλλαγεί από τις ιστορικές ευθύνες του, ιδρύοντας κόμμα ή δεξαμενή σκέψης, δείχνοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ακόμη σημείωσε: «Δεν θα σηκώσουμε το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου, ούτε του Παπακωνσταντίνου, ούτε κανενός άλλου». Κριτική και προς ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.
  • Το σχόλιο για τα γκούλαγκ ήταν λάθος αλλά ξεκάθαρα σαρκαστικό λέει ο σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με αφορμή τις δηλώσεις του σε εκδήλωση όπου μετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα το ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;», διερωτάται.
  • Είκοσι οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν επέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους, συνελήφθησαν την Παρασκευή μπροστά στον Σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε διαφορετικά σημεία στις περιοχές της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Αγ. Δημητρίου.
  • Tη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς περιγράφει σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλά για μια καινούρια προσπάθεια «χωρίς κεκτημένα και προαπαιτούμενα» και προσθέτει: «δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα ισχυριστεί ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μειωμένη δημοκρατία. Ας τελειώνουμε με τα ανέκδοτα». Από την άλλη, ο Δ.Στρατούλης τάσσεται κατά της της άμεσης κατάργησης των συνιστωσών.

Κόσμος

  • Στρατιώτης που περιπολούσε ένστολος στην περιοχή Λα Ντεφάνς στο δυτικό Παρίσι μαχαιρώθηκε από άνδρα που διέφυγε αμέσως μετά και αναζητείται. Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο. «Εξετάζουμε όλα τα στοιχεία, δεν έχει σχέση με το Λονδίνο», υπογραμμίζει ο Ολάντ.Το περιστατικό στο Παρίσι έρχεται λίγες ημέρες μετά την άγρια δολοφονία στο Λονδίνο βρετανού στρατιωτικού από δύο μουσουλμάνους νιγηριανής καταγωγής.
  • Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Λισαβόνα, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης η πολιτική λιτότητας της οποίας, που απαιτούν οι πιστωτές της χώρας, έχει επιδεινώσει σημαντικά την ύφεση και την ανεργία. «Αλλάξτε πολιτική», «Έξω η κυβέρνηση», «Κατά της εκμετάλλευσης και της φτωχοποίησης», ήταν τα κυριότερα συνθήματα της διαδήλωσης στην οποία κάλεσε το CGTP, το μεγαλύτερο πορτογαλικό συνδικάτο
  • Οι δύο ιεράρχες, ο συρορθόδοξος επίσκοπος Γιοχάνα Ιμπραχίμ και ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Πέτρος, που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Συρία είναι «καλά στην υγεία τους», δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη αξιωματούχος της κυριότερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει καμία ένδειξη για τους απαγωγείς τους.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου έκρινε πως τέσσερα άρθρα του αναθεωρημένου εκλογικού νόμου, που θέτει τους όρους για τις βουλευτικές εκλογές, είναι αντισυνταγματικά, δημιουργώντας νέες αμφιβολίες για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης που έχει ήδη καθυστερήσει. Όλα αυτά, μάλιστα, εν μέσω ενός τεταμένου εδώ και πολλούς μήνες πολιτικού τοπίου. Το νομοσχέδιο θα σταλεί τώρα πίσω στο κοινοβούλιο για διόρθωση.
  • Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο περίπου 30 ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που διαδήλωναν στην Μόσχα, αλλά και κάποιους αντιδιαδηλωτές. Στην Ουκρανία, περίπου 100 ακτιβιστές πραγματοποίησαν την πρώτη τους διαδήλωση, υπό το βλέμμα της αστυνομίας που συνέλαβε 13 άτομα τα οποία επιχείρησαν να την εμποδίσουν.

Οικονομία

  • «Νομίζω ότι ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης» δήλωσε μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θέλοντας με την φράση αυτή να δείξει την αισιοδοξία του για την θετική πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τοποθετεί τη συζήτηση για το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους στα μέσα του 2014.
  • Την περιουσία που απέκτησαν τα τελευταία δέκα χρόνια όλοι όσοι εργάζονται σε ΔΟΥ, ΣΔΟΕ ή ακόμα και στα κεντρικά του υπουργείου Οικονομικών ανέλαβαν να ελέγξουν οι επιθεωρητές του ΥΠΟΙΚ. Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα, από κόσκινο θα περάσουν καταθέσεις, ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, αγορές πολυτελών αγαθών και μετοχών.
  • Νέα κριτήρια καθιερώνονται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, όπως προκύπτει από την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής». Τα νέα κριτήρια περιλαμβάνουν το ύψος του πληθωρισμού και της ανεργίας, αλλά και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Αθλητισμός

  • Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Champions League του 2013, επικρατώντας 2-1 της Ντόρτμουντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ο Αριέν Ρόμπεν στο 89' πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ νωρίτερα το σκορ είχε ανοίξει ο Μάντζουκιτς στο 60' και ισοφάρισε για τη Ντόρτμουντ ο Γκιουντιγκάν με πέναλτι στο 68'. Είναι το πέμπτο κύπελλο Πρωταθλητριών που προσθέτει στην τροπαιοθήκη της η Μπάγερν και το πρώτο μετά το 2001 και παίρνει λίγο από τον... πόνο που της προξένησε πέρυσι η Τσέλσι κερδίζοντάς την μέσα στον τελικό του Μονάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου