Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κουτσούκος: "Ανιστόρητοι και Μικρόνοες σχεδιάζουν το κλείσιμο της "Νικολοπουλείου Βιβλιοθήκης" Ανδρίτσαινας"

koutsoukos2Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2013
Μόνο ανιστόρητοι και μικρόνοες θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό της συγχώνευσης και της κατάργησης Ν.Π.Δ.Δ. και οργανισμών  την Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας.
Η είδηση προέρχεται από δημοσιεύματα - διαρροές και αφορά Ν.Π.Δ.Δ. και οργανισμούς από τα οποία θα προκύψουν οι 2.000 προς απόλυση υπάλληλοι.
Οι σχεδιαστές τέτοιων επιλογών πρέπει πρώτα να μελετήσουν την ιστορία της δωρεάς του Αγαθόφρωνα Νικολόπουλου, ο οποίος εργαζόμενος στο Παρίσι στις αρχές του 18ου αιώνα συγκέντρωσε με το υστέρημά του και απέστειλε 47 κιβώτια με βιβλία τα οποία έφτασαν στην Ανδρίτσαινα το 1847.
Η περιπετειώδης διαδικασία συγκέντρωσης των βιβλίων και οι μετέπειτα προσπάθειες στέγασης της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας, καθώς και το γεγονός ότι σήμερα στεγάζεται σε νεοκλασικό, ανακαινισμένο κτήριο και περιλαμβάνει 8.000 ιστορικών και μοναδικών βιβλίων, μεταξύ των οποίων σπάνια πρωτότυπα, καθώς  και ντοκουμέντα της επανάστασης του 1821 και των οπλαρχηγών της, καθιστούν τον σχεδιασμό της κατάργησης, πράξη ανιστόρητη και επικίνδυνη. Εξάλλου η Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας απασχολεί ένα μόνο υπάλληλο.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Αν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα και τί πρόκειται να πράξει, ώστε, να αποτρέψει ενός τέτοιου μεγέθους  ανοσιούργημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου