Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Με έγγραφο η αντεπίθεση Ακη για ανατροπή της κατηγορίας για δωροδοκία

Παρασκευή, 31 Μαϊου, 2013
Η Drumilan φέρεται να επέστρεψε $14,7 εκατ. στη ρωσική εταιρεία για τους Tor-M1
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγείται (φωτογραφία αρχείου) ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος

Με ανατροπή - ως προς τα στοιχεία, αλλά και το κλίμα - ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Την προκάλεσε ο κ. Ι. Παγορόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν ανέσυρε έγγραφο από τη δικογραφία το οποίο δείχνει ότι η εταιρεία Drumilan επέστρεψε στη ρωσική Antey ποσό 14,7 εκατ. δολαρίων από σύνολο 21 εκατ. δολαρίων που είχαν διατεθεί στο πλαίσιο της σύμβασης για τα Tor-M1.
Το βασικό σκεπτικό πίσω από την κίνηση της υπεράσπισης είναι να καταρριφθεί η κατηγορία της δωροδοκίας (εφόσον τα χρήματα έχουν επιστραφεί), αλλά και να καταδειχθεί τελικά ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει υποστεί ζημία.
Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού πέρασε στην αντεπίθεση, επιχειρώντας όχι μόνον να εμφανίσει νέα στοιχεία αλλά και να αποδομήσει την αξιοπιστία του μάρτυρα - εφοριακού κ. Π. Βλάχου, ο οποίος δεν τα γνώριζε. Νωρίτερα, ο κ. Βλάχος είχε μάλιστα «κάψει» με την κατάθεσή του τον Α. Τσοχατζόπουλο, και είχε κάνει σαφή αναφορά για «ροή μαύρου χρήματος».
Το έγγραφο προκάλεσε άλλωστε την αμηχανία του μάρτυρα, αλλά και του δικαστηρίου, που ζήτησε να μεταφραστεί ως αύριο, για να αποφασίσει πώς θα αξιολογηθεί.

«Το νόμισμα έχει δύο όψεις πάντα» σημείωσε ο κ. Παγορόπουλος.
Η πολιτική αγωγή πρότεινε πάντως το έγγραφο να συνδυαστεί με τις σχετικές αποφάσεις του ρωσικού δικαστηρίου, ενώ λίγο αργότερα, δια στόματος του κ. Διονύση Κολοβού, έκανε λόγο για «δημιουργία εντυπώσεων» από την πλευρά της υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Οι παρεμβάσεις Ζήγρα
Ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου και κατηγορούμενος Νικόλαος Ζήγρας παρενέβη προσωπικά και μάλιστα δύο φορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση, για να ρίξει λάδι στη φωτιά - μέχρι σήμερα μιλούσε δια του συνηγόρου του.
Στην πρώτη, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Μιχάλη Ματαντό, αντιπρόσωπο της Ferrostaal στην Ελλάδα, και ως εκ τούτου καμία εντολή δεν του έδωσε για την εκροή χρήματος. «Ο Γιάννης Μπέλτσιος έδωσε εντολή για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου» είπε χαρακτηριστικά.
Στη δεύτερη, ενοχοποίησε τον πρώην υπουργό για χρήση «πλαστού» διαβατηρίου του κατά το άνοιγμα λογαριασμού στην Ελβετία. «Δεν έχω πάει ποτέ στη UBS, ζητώ γραφολογική εξέταση» επεσήμανε, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση - από τον Τσοχατζόπουλο - της φυσιογνωμικής ομοιότητάς τους, ειδικά όταν ο Ζήγρας δεν είχε χάσει ακόμη τα μαλλιά του. 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου