Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2013

  • Συγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα και τα Χανιά το Σαββατοκύριακο. Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση κατά της διανομής «τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών μόνο για Έλληνες» και στα Τρίκαλα φορείς, κόμματα και οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, με ομιλίες και συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.
  • Συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η 30η παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης από την γενέτειρά του την Κερασίτσα Τεγέας ως την Τρίπολη.
  • Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών κατεύθυνσης συνεχίζονται τη Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά το πέρας των εξετάσεων, το sansimera.gr μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ορίζοντες.
  • Θέματα οικονομικής καθημερινότητας, αλλά και στρατηγικής συζήτησε με παραγωγικούς φορείς της Χαλκίδας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα των τραπεζών και της ρύθμισης των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να γίνουν γενναίες ρυθμίσεις αλλά όχι διαγραφή δανείων, καθώς σε αυτήν την περίπτωση οι τράπεζες θα χρειάζονταν ανακεφαλαιοποίηση. Οι τράπεζες δεν πρέπει να χρειαστούν περισσότερα χρήματα για ανακεφαλαιοποίηση, ώστε να μπορούν να δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις, τόνισε.
  • Φοιτήτρια τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε επίθεση, τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κέρκυρα, από νεαρό αλλοδαπό, με σκοπό τη ληστεία. Η 20χρονη κοπέλα έπεσε σε γκρεμό οκτώ μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Η αστυνομία συνέλαβε ως δράστη της επίθεσης έναν 17χρονο Αφγανό που ανακρίνεται, ενώ τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Κόσμος

  • «Δεν είναι ένα συνηθισμένο φιλμ» είναι το τίτλος του προεκλογικού σποτ του Κινήματος 5 Αστέρων για τις δημοτικές εκλογές της Ρώμης. Οι Γκριλίνι «διασκευάζουν» σκηνές από το Matrix, τη «Λάμψη» και τον «Δράκουλα», ενώ προσφέρουν και μία νέα... εκδοχή για τη διάσημη σκηνή της ανάκρισης με την Σάρον Στόουν στο «Βασικό Ένστικτο».
  • Η φωτιά του συριακού εμφυλίου απειλεί να κάψει τον Λίβανο με τη σεκταριστική βία να κλιμακώνεται πλέον επικίνδυνα και τη Χεζμπολάχ να παραδέχεται ανοιχτά ότι πολεμά στο μέτωπο της Συρίας. Ρουκέτες έπληξαν την Κυριακή για πρώτη φορά συνοικίες της νότιας Βηρυτού που ελέγχονται από την Χεζμπολάχ, λίγες ώρες μετά τις διακηρύξεις του Χασάν Νασράλα ότι η Χεζμπολάχ «θα πολεμήσει μέχρι τέλους και θα φέρει τη νίκη» στον Μπασάρ αλ-Άσαντ. Δεκάδες νεκροί σε σεκταριστικές συγκρούσεις στον Λίβανο την τελευταία εβδομάδα.
  • Στο παραδοσιακό κυριακάτικο κήρυγμά του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους μαφιόζους στο σωστό δρόμο. «Πρέπει να προσευχηθούμε, ώστε οι μαφιόζοι και οι μαφιόζες να μετανοήσουν» είπε ο Αργεντίνος ποντίφικας στο συγκεντρωμένο πλήθος.
  • «Αγαπητέ διευθυντά, αυτή η επιστολή είναι ίσως η μοναδική μου εναλλακτική στην αυτοκτονία»... Με αυτά τα λόγια αρχίζει το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο της Repubblica και υπογράφεται από τον 17χρονο ομοφυλόφιλο Ντάβιντε Τανκρέντι. Και με αυτά τα λόγια τελειώνει: «Δεν υπάρχει κανένα λάθος να είσαι αυτός που είσαι. Δεν μας άγγιξε το δαιμόνιο όταν ήμασταν στην κούνια. Είμαστε υπερήφανοι. Ζητάμε μόνον να μπορούμε να υπάρχουμε». Ο Ντάβιντε ζητά από την κοινωνία και τη Βουλή να εισακουστεί, ζητά δικαιώματα και έναν νόμο κατά της ομοφοβίας.
  • Μία εβδομάδα αφότου η Γαλλία κατέστη επίσημα η ένατη χώρα της Ευρώπης και 14η παγκοσμίως που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές -έως και ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές- κατέκλυσαν την Κυριακή τους δρόμους του Παρισιού αντιδρώντας στη νομοθεσία. Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Παρίσι για τη διαδήλωση. Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων θα τελεστεί την Τετάρτη στο Μονπελιέ.

Οικονομία

  • Μέσω Διαδικτύου θα μπορούν να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ. Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα μπορούν από τις αρχές Ιουνίου να απευθύνονται στα ΚΕΠ.
  • Η γερμανική κυβέρνηση απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας στη νότια Ευρώπη και με νέα δισεκατομμύρια για τις υπό κρίση χώρες η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών θέλουν να τονώσουν την ανάπτυξη, αναφέρεται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο προστίθεται ότι αυτό που κινητοποίησε το Βερολίνο είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
  • Διήμερη επίσκεψη στη Γαλλία και στα λιμάνια της Χάβρης, της Ρουέν και της Βουλώνης, πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, την Παρασκευή και το Σάββατο, προσκεκλημένος του γάλλου ομολόγου του Φρεντερίκ Κιουβιγιέ.Ο κ. Μουσουρούλης είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει και τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Αθλητισμός

  • Ολοκληρώθηκε το φετινό γαλλικό πρωτάθλημα με την Παρί Σεν Ζερμέν να κατακτά τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από το 1994. Η ομαδα του Παρισιου μαζί με την Μαρσέιγ θα αγωνιστούν στο Champions League της ερχόμενης χρονιάς, ενώ η τρίτη Λιόν θα αγωνιστεί στα προκριματικά της διοργάνωσης. Στο Europa League θα συμμετάσχουν Νις και Σεντ Ετιέν, ενώ υποβιβάστηκαν Νανσί, Τρουά και Μπρεστ.
  • Προβάδισμα απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League απέκτησε σήμερα η Βαλένθια. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε εντός έδρας της Γρανάδα με 1-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Σοσιεδάδ με την Ρεάλ Μαδρίτης (3-3) στο «Ανοέτα», έφτασε τους 65 βαθμούς αφήνοντας τους Βάσκους στους 63. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Βαγιαδολίδ (2-0) πήρε η Θέλτα και πλησίασε την 17η Λα Κορούνια στον ένα βαθμό, ενώ στο «Βιθέντε Καλντερόν» η Μαγιόρκα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ατλέτικο Μαδρίτης και συνεχίζει να ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα για να σωθεί την ερχόμενη 38η και τελευταία αγωνιστική.
  • Στο «παιχνίδι» των προκριματικών του Champions League, έμεινε ο Ατρόμητος. Με τέρματα των Καραγκούνη (17') και Ναπολεόνι (47'), η ομάδα των δυτικών προαστείων επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο του Περιστερίου και βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (μαζί με τους ηπειρώτες), δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα των Ταυλαρίδη και Τζημόπουλου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου