Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 31 Μαϊου, 2013

  • Η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά, που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στα Σπάτα Αττικής την περασμένη Κυριακή και αναζητούνταν στην περιοχή της Καβάλας, εντοπίστηκε την Πέμπτη σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερών και, σύμφωνα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταφέρεται στο νοσοκομείο Καβάλας για προληπτικές εξετάσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη 23χρονου, ο οποίος κατηγορείται για αρπαγή της ανήλικης.
  • Μέσα σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε το δείπνο που παρέθεσε την Πέμπτη στην κατοικία του στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προς τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για λύση του Κυπριακού η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες. Νωρίτερα ο Αλ.Ντάουνερ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
  • «Έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα έντονη επίθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης, όμως να μην δεχθεί επίθεση και ο θεσμός της διαμεσολάβησης» τόνισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά την κήρυξη των εγκαινίων του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών.
  • Κλειστός θα μείνει την Παρασκευή ο ΧΥΤΑ στη Φυλή, καθώς αναζητείται άνδρας ο οποίος είχε εισέλθει στο χώρο απόρριψης των απορριμμάτων. Ο ΕΔΣΝΑ ενημέρωσε τους εξυπηρετούμενους δήμους ότι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει κλειστός ο ΧΥΤΑ, εξαρτάται από την πορεία των ερευνών.
  • Πάνω από 30 χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκαν, συνολικά, στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την σύγκρουση των τρένων μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας, τα ξημερώματα της 14ης Ιουλίου 2008.Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν σταθμάρχες, μηχανοδηγοί και προσωπικό έλξης από το σταθμό του Ρέντη όπου προετοιμάζουν τα εμπορικά τρένα. Όλοι έκαναν έφεση για να κριθεί η υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό.

Κόσμος

  • Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου οι τοξικομανείς θα μπορούν να κάνουν χρήση υπό την επίβλεψη ιατρικού προσωπικού όλες τις ημέρες της εβδομάδας πρόκειται να εγκαινιαστεί για πρώτη φορά το φθινόπωρο στη Γαλλία. Η αποκαλούμενη «αίθουσα ενέσεων», παρόμοια με εκείνες που λειτουργούν ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θα στεγαστεί στο Παρίσι, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ. Αντιδρούν οι κάτοικοι και η γαλλική Δεξιά.
  • Οι συριακές δυνάμεις θα απαντήσουν σε κάθε ισραηλινή επίθεση στη χώρα, τόνισε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντμ, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολάχ, Al-Manar, της στενότερης συμμάχου του στο Λίβανο, και από τις λίγες άλλωστε που του έχουν απομείνει μετά από δύο χρόνια ανηλεούς εμφυλίου. Ασαφείς οι απαντήσεις του Άσαντ για το αν παραδόθηκαν τμήματα των S-300 από τη Ρωσία: «τα συμφωνηθέντα θα παραδοθούν».
  • Ρώσοι επιχειρηματίες και αξιωματούχοι προσκείμενοι στον Βλαντιμίρ Πούτιν υφάρπαξαν έως και 23 δισ. ευρώ από τα κονδύλια για την προετοιμασία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014, καταγγέλλουν ηγέτες της ρωσικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι η διοργάνωση αποτελεί «τερατώδη απάτη». Απευθείας ανάθεση έργων και διαφθορά ανεβάζουν το κόστος της διοργάνωσης στα 38,2 δισ. ευρώ, σχεδόν πέντε φορές πάνω από τους αρχικούς υπολογισμούς.
  • Δεκαεξάχρονος ομοφυλόφιλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στο κενό από τον τρίτο όροφο του σχολείου του σε νότια περιοχή της Ρώμης. Ο μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα στα πόδια, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πράξη του αγοριού οφείλεται κατά τα φαινόμενα σε χλευασμούς συμμαθητών του και τη στάση του πατέρα του που αρνείτο να αποδεχθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος.
  • Μία ύποπτη επιστολή, παρόμοια με αυτές που στάλθηκαν στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, στάλθηκε στο Λευκό Οίκο και εντοπίστηκε έγκαιρα, αναφέρει η Μυστική Υπηρεσία. Η επιστολή εντοπίστηκε σε χώρο διαλογής και ελέγχου των επιστολών και δεμάτων που στέλνονται στο Λευκό Οίκο.

Οικονομία

  • Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Πέμπτη οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αν και τα κέρδη δεν ήταν πολύ μεγάλα.
  • Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν την Πέμπτη ζημίες για το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της υποχώρησης της τιμής του αργού πετρελαίου, της υψηλότερης φορολογίας και της πτώσης ρεκόρ των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα. Οι καθαρές δημοσιευμένες ζημίες διαμορφώθηκαν στα 78 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο έναντι κερδών 71 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.
  • Σε ζημίες 17,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου εταιρειών Ελλάκτωρ, το πρώτο τρίμηνο του 2013, έναντι κερδών 2,4 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες 18,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 7,2 εκατ. ευρώ. Στην αύξηση της αναβαλλόμενης φορολογίας κατά ποσό 24,9 εκατ. ευρώ, που επιβάρυνε τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2013, αποδίδει η εταιρεία την αρνητική εξέλιξη.

Αθλητισμός

  • Ο 44χρονος τεχνικός, Ντομίνγκος Πασιένσια, φέρεται να συμφώνησε αργά το βράδυ της Πέμπτης με το μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη για να αναλάβει τα ηνία του «δικεφάλου του Βορρά».
  • Η επιτροπή εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ έκανε δεκτές τις εφέσεις των ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός και τους χορήγησε άδεια, ύστερα από συνεδρίαση... μαμούθ (είχε διάρκεια πάνω από έξι ώρες). Ετσι η ομάδα των Ιωαννίνων θα αγωνισθεί στην Ευρώπη, ενώ οι «πράσινοι» θα παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και μπορούν να προχωρήσουν σε μεταγραφές. Αδεια και για τον Πανθρακικό, την άλλη εβδομάδα η εκδίκαση του ΟΦΗ.
  • Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος για δεύτερη φορά μέσα σε μια διετία στον Ολυμπιακό Βόλου. Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού έκανε αποδεκτή τη διαδικασία κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής και νέο αφεντικό των «ερυθρολεύκων» είναι ο Δημήτρης Καραγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου