Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2013

  • Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος κατέθετε μέχρι αργά ως μάρτυρας, και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, όταν ο πρώτος έκανε λόγο για ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν αξιοποίησε τη λίστα και δεν ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο.
  • «Ένα μεγάλο ρεπορτάζ, στο οποίο αποτυπώνεται ο νεοναζιστικός και ρατσιστικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, συνδεόμενος με πράξεις βίας», χαρακτήρισαν οι ομιλητές το βιβλίο του Νίκου Χασαπόπουλου Η Χρυσή Αυγή, η ιστορία, τα πρόσωπα και η αλήθεια το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.
  • Την καταδίκη και των έξι κατηγορουμένων στη δική για την φονική έκρηξη στο Μαρί, στην οποία έχασαν την ζωή τους έντεκα άνθρωποι τον Ιούλιο του 2011, ζήτησε η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία υποστήριξε ότι υπήρξε αμέλεια εκτέλεσης καθήκοντος.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στην καπνοβιομηχανία Καρέλια στην Καλαμάτα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας, η πυρκαγία ξέσπασε έπειτα από βραχυκύκλωμα στα φίλτρα με αποτέλεσμα να επεκταθεί στην καπνόσκονη.
  • Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου, που συνεδρίασε μετά τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας σχετικά με την ποινική μεταχείριση του 17χρονου, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της μητέρας του, την περασμένη Τετάρτη, έκρινε ότι ο ανήλικος μαθητής πρέπει να προφυλακιστεί.

Κόσμος

  • Εμπορευματική αμαξοστοιχία που κινούνταν κοντά στη Βαλτιμόρη στις ΗΠΑ εκτροχιάστηκε μετά από σύγκρουση με φορτηγό με αποτέλεσμα να σημειωθεί, λίγο μετά, ισχυρότατη έκρηξη που συντάραξε τη γύρω περιοχή ενώ καπνοί ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση. Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι το τρένο μετέφερε «μη τοξικά χημικά». Δείτε βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης.
  • Η Μαρία Αλεχίνα, μέλος των Pussy Riot, εισήχθη στο νοσοκομείο κατόπιν εντολής των αρχών της ρωσικής φυλακής στην οποία κρατείται, περίπου μία εβδομάδα αφότου άρχισε απεργία πείνας. Η νεαρή τραγουδίστρια παίρνει θεραπεία για υπόταση, αναφέρει παράγοντας του σωφρονιστικού καταστήματος που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τη Μόσχα, στο Περμ των Ουραλίων.
  • Ένας άνθρωπος φέρεται να σκοτώθηκε και άλλοι 20 τραυματίστηκαν την Τρίτη σε συγκρούσεις στην Μπιζέρτε της Τυνησίας μεταξύ αστυνομικών και πλανόδιων πωλητών, που εξοργίστηκαν όταν οι Αρχές αποφάσισαν να τους μεταφέρουν από το κέντρο της πόλης σε άλλο σημείο.
  • Διορία μίας ημέρας δίνουν οι Σύροι αντάρτες στη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου για να αποσύρει τους μαχητές που πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ, διακηρύττοντας ότι θα τον οδηγήσουν στη νίκη. «Εάν η επίθεση της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος δεν σταματήσει μέσα σε 24 ώρες θα κάνουμε το παν για να τους καταδιώξουμε, ακόμη και στην κόλαση» δηλώνει ο αρχηγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Σαλίμ Ιντρίς. Σχέδιο απόφασης για την καταδίκη της «επέμβασης ξένων μαχητών» στη Συρία έρχεται την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
  • Ο Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε σθεναρά του αμφιλεγόμενου νόμου που υιοθετήθηκε με πρωτοβουλία του κόμματός του και επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, στο πλαίσιο, όπως λένε οι αντίπαλοί του, της προώθησης ισλαμικής ατζέντας στη χώρα. «Προτείναμε αυτόν τον νόμο για τους νέους μας», και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα παρέμβασης στον τρόπο ζωής.

Οικονομία

  • Καθώς το Αζερμπαϊτζάν πλησιάζει στην λήψη απόφασης για το ποιον αγωγό θα επιλέξει για τις μελλοντικές εξαγωγές του, το έργο για τον Nabucco –που αποτελεί εδώ και πολύ καιρό το αγαπημένο της ΕΕ- θα μπορούσε να χάσει έναντι του μικρότερου Trans Adriatic Pipeline (TAP) που θα περνά από την Ελλάδα και θα καταλήγει στη νότιο Ιταλία, εκτιμά το Reuters. To προβάδισμα του ΤΑΡ το αποδίδει σε μια περίπλοκη εξίσωση βασική παράμετρος της οποίας είναι η κατασκευή του South Stream από τη Ρωσία, ύψους 39 δισ. δολαρίων.
  • Μετά την μειωμένη δραστηριότητα της Δευτέρας, λόγω αργιών σε ΗΠΑ και Βρετανία, οι αγορές μία ημέρα μετά επέστρεψαν στο σταθερά ανοδικό κλίμα καταγράφοντας και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού πολύ καλές επιδόσεις.
  • Η ύφεση της οικονομίας θα κυμανθεί φέτος κοντά στο -4,5% του ΑΕΠ, η ανάκαμψη θα ξεκινήσει από το 2014, ενώ η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2015 προβλέπει η ΤτΕ στην ετήσια έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, που θα καταθέσει την Τετάρτη στη Βουλή ο διοικητής, Γιώργος Προβόπουλος. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την οικοδόμηση ισχυρού και ανταγωνιστικού τραπεζικού συστήματος. Τονίζεται δε, ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφευχθεί η λήψη νέων μέτρων.

Αθλητισμός

  • Εν αναμονή της... βόμβας που ακούει στο όνομα Φαλκάο, η Μονακό συνεχίζει τις με αμείωτο ρυθμό τις μεταγραφές της. Λίγο μετά την ανακοίνωση του... πακέτου Μουτίνιο - Ροδρίγκες από την Πόρτο, η ομάδα του Πριγκιπάτου απέσπασε την υπογραφή ενός πρώην άσου των Δράκων, του Ρικάρντο Καρβάλιο, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για τη νέα περιπέτεια που θα ζήσει για... 1+1 χρόνια.
  • Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΟΚ για τον εντός έδρας αγώνα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Ατρόμητο, στο γήπεδο της Τούμπας. Εκτός αποστολής έμεινε ο Έτο που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, και ο Σαρλ Ιτάνζ. Αντίθετα, κανονικά συμπεριλήφθηκε ο Βούκιτς που κατάφερε να ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα της προπόνησης χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Γιώργος Κατσικάς.
  • Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης για τις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έπειτα από απόφαση του ΥΠΕΚΑ. Η απόφαση αυτή διασφαλίζει στον Παναθηναϊκό ότι δεν μπορεί να γκρεμιστεί η ιστορική έδρα των Πρασίνων, αν πρώτα δεν κατασκευαστεί γήπεδο στον Βοτανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου