Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα 2η στο κόσμο στις παραλίες

Κυριακή, 26 Μαϊου, 2013

Η Ελλάδα κατέλαβε φέτος τη δεύτερη θέση, ανάμεσα σε 49 χώρες του πλανήτη, μέσω του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν 393 ελληνικές ακτές και 9 ελληνικές μαρίνες, ενώ η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.103 ακτές και 626 μαρίνες από ολόκληρο τον κόσμο.
Οι δήμοι της χώρας μας με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για φέτος είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης, με 35 και 23 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα.
Στους νομούς, «πρωταθλητές» είναι οι νομοί Λασιθίου, με 36 βραβευμένες ακτές, Κέρκυρας και Χαλκιδικής, με 35 η καθεμιά, και των Δωδεκανήσων με 25. Στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά θα κυματίζουν 9 σημαίες.

Στην Ηλεία συνολικά οι Γαλάζιες Σημαίες αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι ανεβάζοντας τον αριθμό τους απόεφτά σε οκτώ. Κερδισμένες περιοχές... η παραλία Ζαχάρως που και πάλι θα κυμματίζει εκεί η Γαλάζια Σημαία και η παραλία της Γλύφας με το δήμο Πηνειού θα διαθέτει πλέον τρεις παραλίες με την ανώτατη αυτή διάκριση, όσες έχει δηλαδή και ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης.  Την Γαλάζια Σημαία για το 2013, έχασε η παραλία της Σκαφιδιάς στο δήμο Πύργου. 

ΗΛΕΙΑ [8]

Δήμος Ήλιδας
Κουρούτα

Δήμος Πηνειού
Αρκούδι, Βαρθολομιό, Γλύφα

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2, Λουτρά Κυλλήνης 1, Λουτρά Κυλλήνης 2

Δήμος Ζαχάρως
Ζαχάρω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου