Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Μαϊου, 2013

  • Ανάμεσα σε έναν συμβιβασμό, που θα προβλέπει το πάγωμα του σχεδίου Ρουπακιώτη έναντι αλλαγών στο υφιστάμενο ποινικό πλαίσιο, και την παράταση της διελκυστίνδας, που μπορεί να οδηγήσει και σε αναμέτρηση στη Βουλή, ακροβατούν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η στάση του Μεγάρου Μαξίμου, που προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και οδηγεί σε μια άτυπη συμμαχία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαριστεί στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας.
  • Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι -λόγω τεχνικού προβλήματος στην επεξεργασία των δεδομένων από το ελληνικό κεντρικό σύστημα θεωρήσεων Schengen- στο Γενικό Προξενείο Μόσχας έχουν παρουσιασθεί καθυστερήσεις στην έκδοση θεωρήσεων για περιορισμένο αριθμό Ρώσων πολιτών, που είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν.
  • Τα μαθήματα Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, η Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, η Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) εξετάζονται σήμερα, Παρασκευή, στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά το πέρας των εξετάσεων δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων στο sansimera.gr σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Ορίζοντες.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση να αντιτάξει ένα άλλο σχέδιο απέναντι στη σημερινή κατάσταση, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο «Αριστερά και Ευρώπη - Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα».
  • Δύο πύργοι γραμμών μεταφοράς της ΔΕΗ στην περιοχή της Χαλκίδας κατέρρευσαν το μεσημέρι της Πέμπτης με αποτέλεσμα να πέσουν καλώδια υψηλής τάσης στην εθνική οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, κοντά στην περιοχή των Ναυπηγείων Χαλκίδας, και να προκληθεί προσωρινά διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Το γεγονός αποδίδεται σε αφαίρεση, από αγνώστους, μεταλλικών δομικών στοιχείων της βάσης των πύργων.

Κόσμος

  • Ως έναν πρώην ιδεαλιστή που ξαφνικά μετατράπηκε σε έναν ψυχρό θιασώτη της «ρεαλπολιτίκ» περιγράφει τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το γερμανικό Spiegel. Σε άρθρο με τίτλο «Ο Ομπάμα επιστρέφει στην ρεαλπολιτίκ του Χένρι Κίσινγκερ» το περιοδικό αναφέρει: «Ο Χένρι Κίσινγκερ, ο άνθρωπος που έκανε διάσημη τη "ρεαλπολιτίκ", κλείνει τα 90 του χρόνια στις 27 Μαΐου και ελάχιστοι περίμεναν πως σήμερα ο Ομπάμα θα του έμοιαζε ολοένα και περισσότερο».
  • Με μία επιστολή που περιείχε δύο σφαίρες κλιμακώνονται οι ανώνυμες απειλές που δέχεται το τελευταίο διάστημα η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι στην πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για συνέργεια στην εκπόρνευση ανηλίκου. Η Ίλντα Μποκασίνι εισηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα εξαετή ποινή φυλάκισης για τον Μπερλουσκόνι και ισόβια απαγόρευση κατοχής δημόσιου αξιώματος, λέγοντας ότι ο Καβαλιέρε είχε «χωρίς αμφιβολία» σεξουαλική επαφή με την Μαροκινή Ρούμπι γνωρίζοντας ότι ήταν ανήλικη.
  • Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές που διερευνούν τη δολοφονία ενός στρατιώτη, ο οποίος μαχαιρώθηκε στο Λονδίνο, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο βρετανοί, νιγηριανής καταγωγής, που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το έγκλημα, να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας.
  • Η Ένωση Προσκόπων Αμερικής αποφάσισε να καλωσορίσει ανοιχτά τους ομοφυλόφιλους προσκόπους, βάζοντας τέλος σε απαγόρευση που ήταν σε ισχύ εδώ και 103 χρόνια, από την δημιουργία της Ένωσης. Πρόκειται για μια τεράστια νίκη των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ήρθαν σε σύγκρουση με εκκλησιαστικές ομάδες που στηρίζουν τους προσκόπους.
  • Κατέρρευσε το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) τμήμα οδικής γέφυρας πάνω από τον ποταμό Σκάτζιτ, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους διαπολιτειακούς αυτοκινητόδρομους της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Οχήματα και επιβάτες βρέθηκαν στο νερό μετά την κατάρρευση της γέφυρας. Δεν υπήρξαν θύματα.

Οικονομία

  • Τα κόμματα της Σλοβενίας κατέληξαν σε συμφωνία για την εφαρμογή του «χρυσού» δημοσιονομικού κανόνα από το 2015, δίνοντας μ' αυτό τον τρόπο τέλος στο αδιέξοδο που υπήρχε και προκαλούσε αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, σε σχέση με τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ο «χρυσός κανόνας» για τον έλεγχο του δημοσίου ελλείμματος δεσμεύει την κυβέρνηση να διατηρήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
  • Εγκύκλιο προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας, να διασφαλιστεί η ασφαλή καιεύκολη διακίνηση επιβατών, οχημάτων και αγαθών στα επιβατηγάοχηματαγωγά πλοία κατά την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και ναεντατικοποιηθούν οι αγορανομικοί έλεγχοι για την προστασία τουτουρισμού, εξέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, ΚωστήςΜουσουρούλης.
  • Σημαντικό θέμα έχει ενσκήψει με την υποχρέωση των συνταξιούχων να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2013. Αν και ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής χειρόγραφης δήλωσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις (κινητικά πρόβλημα, ταραγμένης υγεία, πολύ φτωχοί), το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να παρακάμψει τη σχετική πρόβλεψη το νόμου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων έχει ήδη απευθύνει επιστολές για το θέμα στον πρωθυπουργό και στον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη.

Αθλητισμός

  • Βαλίτσες για Ιταλία ετοιμάζει ο Στέφανος Καπίνο καθώς Νάπολι και Παναθηναϊκός ήρθαν σε συμφωνία και ο Ελληνας τερματοφύλακας εντός των επόμενων ημερών θα υπογράψει το συμβολαιό του για τον επόμενο χρόνο, ενώ υπάρχει και οψιόν αγοράς ύψους 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νάπολι έχει κάνει επίσημη πρόταση στο «τριφύλλι» από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου