Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Παράδειγμα προς μίμηση

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, 2021

Είκοσι χιλιάδες αθλητές λαμβάνουν μέρος σήμερα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, μεταξύ αυτών και η Ελένη Στεφανοπούλου, νοσοκόμα RN από το τμήμα μεταμόσχευσης νωτιαίου μυελού των οστών από το Massachusetts General Hospital

Η ομάδα των νοσοκόμων από το ογκολογικό τμήμα μεταμόσχευσης νωτιαίου μυελού των οστών (Bone Marrow) συγκέντρωσε χιλιάδες δολάρια για “Fund Raising” για την έρευνα καταπολέμησης του καρκίνου. 

Η Κατερίνα Καυκά και Ελένη Στεφανοπούλου που από
τις πρώτες εθελόντριες μπήκαν να βοηθήσουν και στο Covid-19 unit
τον Μάρτιο του 2020 στο Μασσατσούσετς Τζένεραλ Χόσπιταλ

Αρκετές είναι οι Ελληνοπούλες που εργάζονται στο καλύτερο νοσοκομείο στο κόσμο και που κάθε ημέρα δίνουν την δική τους μάχη για να βοηθήσουν αυτούς που δίνουν τη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου.  Είναι η Ελένη, η Κατερίνα, η Αναστασία, η Χριστίνα, η Λίντα…

Αθόρυβα, κάθε ημέρα και νύχτα, αφήνουν στην άκρη τις οικογένειές τους τα «δικά τους» χαρές ή προβλήματα και μπαίνουν στο τμήμα των άκρως νοσούντων συνανθρώπων μας και τους δίνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αγωγή για να νικήσουν την επάρατο νόσο.

Αλλά δεν είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο, είναι ότι πρέπει να γίνουν ψυχολόγοι και να ενθαρρύνουν τους ασθενείς και συγγενείς των που έρχονται από όλο τον κόσμο!

Βρέθηκα σε Fund Raisings (συγκεντρώσεις χρημάτων) για την καταπολεμήσει του καρκίνου στο ξενοδοχείο Hyatt, στο Prudential, σε πορείες στους δρόμους και στα πάρκα της Βοστώνης όπου πολύ κόσμος έδωσε στο λογαριασμό του Νοσοκομείου για την καταπολέμηση του καρκίνου. 

Θυμάμαι, στο Hyatt που βρίσκεται στο λιμάνι της Βοστώνης όπου είμαστε γύρω στα 1000 άτομα σε δείπνο όπου με $500 το άτομο για να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση του καρκίνου.  Ο τίτλος ήταν «για τους 100».  Εννοούσε ότι εκεί θα τιμούσαν εκατό άτομα.  Κάποιους ιατρούς, νοσοκόμες, ερευνητές, ασθενείς… συνολικά 100 άτομα.  Η προσπάθεια ήταν να συγκεντρωθούν ενάμιση εκατομμύριο δολάρια!

Παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι όπως ο τότε υπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κερρυ, ο ιδιοκτήτης των New England Patriots Τζοναθαν Κραφτ και άλλοι…

Σε κάποιο σημείο ανακοινώθηκε ότι είχε συγκεντρωθεί ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες δολάρια.  Υπολείπετε 300 χιλιάδες για το σκοπό της βραδιάς.  Πάνω στα τραπέζια ήταν φάκελοι με λαχεία προς 100 δολάρια το καθένα και τα οποία με την ανακοίνωση από τα μεγάφωνα ο κόσμος άρχισε να συμπληρώνει και να αγοράζει.  Μετά από 20 λεπτά της ώρας οι υπεύθυνοι της βραδιάς ανακοίνωσαν ότι ο σκοπός επιτευχθεί και το ποσό πέρασε τις προσδοκίες του ενάμιση εκατομμυρίου!

Όλοι σηκωθήκαμε και χειροκροτούσαμε ζητωκραυγάζοντας.  Με την προσφορά μας βάλαμε ένα λιθαράκι στο «τείχος» ενάντια στην αρρώστια.

Κάποιος πλησίασε την εξέδρα, μίλησε με τους υπεύθυνους και η κυρία που κρατούσε το μικρόφωνο ανακοίνωσε ότι ο (ανώνυμος) διπλασίασε το ποσό που συγκεντρώθηκε.  Τότε είναι που έγινε χαμός στην αίθουσα.  Με δάκρυα στα μάτια όλοι χειροκροτούσαμε.  Αυτή την βραδιά συγκεντρώθηκε το πόσό των τριών εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων δολαρίων!

Σήμερα, στο Μαραθώνιο της Βοστώνης η Ελένη Στεφανοπούλου και άλλες νοσοκόμες τρέχουν για τον ίδιο σκοπό.  

Η Κατερίνα Καυκά εργαζόταν στο Mass General σαν head nurse μέχρι τον Φεβρουάριο αλλά πήρε μεγαλύτερη δουλειά σε ένα άλλο ξακουστό νοσοκομείο στο Stanford Hospital του San Francisco ως Nurse Practitioner στο Bone Marrow όπου εργάζεται τους τελευταίους 6 μήνες και ήρθε να συμπαρασταθεί, να συμμετάσχει και να δώσει κουράγιο στις νοσοκόμες/αθλήτριες στο Μαραθώνιο της Βοστώνης γιατί ο σκοπός είναι ιερός.

Η Ελένη τερμάτισε στον Μαραθώνιο, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί η Ελένη και όλες οι κοπέλες είναι νικητές στη ζωή των συνανθρώπων μας.  

Ο Θεός να είναι μαζί τους.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου