Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Παραίτηση της κυβέρνησης στα Κατεχόμενα της Κύπρου

 Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Ελλείψει απαρτίας στη Βουλή για την παραγωγή έργου, εσωκυβερνητικών και εσωκομματικών προβλημάτων.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Την παραίτηση της τρικομματικής κυβέρνησης του υπέβαλλε ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα της Κύπρου, Ερσάν Σανέρ  στον πρόεδρο, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στα Κατεχόμενα και όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σανέρ επικαλείται πρόβλημα απαρτίας στη Βουλή,  εξελίξεις σε δυο από τα τρία κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά και προβλήματα εντός της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως οι εργασίες της Βουλής δεν προχωρούν εδώ και μήνες καθώς τόσο η ίδια η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση δεν εξασφάλισε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εκτιμάται πως θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές και  θα οριστεί μεταβατική κυβέρνηση από τον πρόεδρο του ψευδοκράτους.

Στην γραπτή του δήλωση ο Σανέρ αναφέρει ότι η τρικομματική κυβέρνηση σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα τρια κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή στις 19 Δεκεμβρίου. Κύριος στόχος τους, όπως αναφέρει, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη απαρτίας στη Βουλή εμποδίζει την κυβέρνηση να να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο νομοθετικό έργο.

Τέλος τονίζει ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση – όπως είπε – για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων βουλευτικών απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτή τη Βουλή «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».

Πηγές: KΥΠΕ, Sigma Live, Καθημερινή Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου