Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Επιτακτικό κάλεσμα για άνοιγμα του Σταθάκειου

  Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, 2021

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου 

Εθνικός Κήρυξ

Νέο διοικητικό συμβούλιο Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Μίνωας, Αστόρια, 30 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέα έκκληση για άνοιγμα του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου και αναγνώριση των πρόσφατων αμφιλεγόμενων εκλογών από τα μέλη της πλειοψηφίας της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων απηύθυνε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που προέκυψε από τις διεργασίες της 19ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει πως το Δ.Σ. εκδίδει διακήρυξη «για να προχωρήσει στο άνοιγμα της Ομοσπονδίας» κάνοντας μια -πιθανότατα τελευταία- έκκληση προς τους πρώην προέδρους «να την ανοίξουν εθελοντικά».

«Εθελοντικά, ανοίξτε τις πόρτες της Ομοσπονδίας και βγάλτε τις αλυσίδες. Σταματήστε τις μηνύσεις. Μόνο κακό κάνουν σε ασφαλιστικούς οργανισμούς. Δεν χρειαζόμαστε φρουρούς-πληρωμένους ‘μπράβους’- στις πόρτες του Σταθάκειου. Η Δημοκρατία δεν μπαίνει στο γύψο. Δεν έχει κανένας το ηθικό, το καταστατικό αλλά και το νομικό δικαίωμα να στερεί την προσέλευση της Ομογένειας στο σπίτι του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ανακοίνωση υποβαθμίζει τη σημασία και τη δυναμική της πρόσφατης πανομογενειακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, απευθύνοντας το έμμεσο ερώτημα προς τη Διοικούσα Επιτροπή για την επιλογή να μην προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση, που θα είχε άμεσα θεσμικά αποτελέσματα.

«Ως προς την πρόσφατη Πανομογενειακή των πρώην προέδρων η φλέγουσα ερώτηση είναι η εξής: Γιατί οι πρώην πρόεδροι δεν έκαναν Γενική Συνέλευση και έκαναν Πανομογενειακή; Είναι πολύ απλό. Γιατί ούτε τους αντιπροσώπους των Συλλόγων τους δεν μπορούν να έχουν αφού δεν είναι τακτοποιημένοι οικονομικά. Όμως, 45 Σωματεία, το 70,03% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών εξέλεξαν το παρών Διοικητικό Συμβούλιο. Χαιρόμαστε που υπάρχουν ομογενείς που θέλουν να προσφέρουν και να πλαισιώσουν τις επιτροπές. Το παρόν Συμβούλιο απέδειξε το ήθος του στην Ομογένεια με τη συμπεριφορά του. Κάνετε κι εσείς το ίδιο», τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναφορικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και την διαφαινόμενη διάθεσή του να μην προχωρήσει σε κινήσεις αναγνώρισης του Δ.Σ. εάν δεν επέλθει μια κοινώς αποδεκτή λύση, η ανακοίνωση αναφέρει πως πρόκειται να ενημερωθεί, όπως και άλλοι πολιτικοί φορείς, κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση από «ψευδοσωτήρες».

Κλείνοντας, αφού απευθύνονται ευχαριστίες προς τους Συλλόγους και τα ομογενειακά ΜΜΕ, επαναλαμβάνεται, σε πιο επιτακτικό ύφος, το κάλεσμα για παράδοση των κλειδιών του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου.

«Ακούμε όλους τους ομογενείς, όμως δεν επηρεαζόμεθα ούτε από τους ‘μεν’ ούτε από τους ‘Δε’. Μας ενδιαφέρουν να γίνονται μόνον βήματα προόδου. Για αυτό απαιτείται πάραυτα, να ανοίξετε επιτέλους τις πόρτες, να βγάλετε τις αλυσίδες από το μέλλον του Ελληνισμού ώστε να δώσει η Οικονομική Εξεταστική Επιτροπή το πόρισμά της και να λειτουργήσουν και οι άλλες Επιτροπές».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, οι πρώην πρόεδροι όχι μόνο δεν έδειξαν διάθεση να παραδώσουν τα κλειδιά το Δ.Σ. της 19ης Σεπτεμβρίου, αλλά ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν δικαστικά για την ανάκτηση υλικών και ψηφιακών οργάνων ελέγχου της Ομοσπονδίας, με μήνυση εναντίον των κ.κ. Τιμ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου