Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Η Ali-Halia φεύγει, η ΙΤΑ έρχεται

 Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, 2021

 Αντε να φύγει και να μην ξανάρθει.  Αρκετές φορές χάσαμε βαλίτσες και... καθυστερήσεις.

Η 15η Οκτωβρίου, είναι η ημέρα κατά την οποία γίνεται η μετάβαση του ιταλικού αερομεταφορέα.

VIA ASSOCIATED PRESS

Στο σίριαλ της Alitalia μπαίνει ένα τέλος. Η εταιρεία, που από το 2017 τελούσε υπό καθεστώς πτώχευσης, ύστερα από την αποχώρηση της Etihad, με τους εργαζόμενους να έχουν μερίδιο ευθύνης καθώς αρνούνταν την εξαγορά από τη Lufthansa, φοβούμενοι απολύσεις, αλλά και την στήριξη των τραπεζών, γυρίζει σελίδα.

Μετά τη διαδικασία πώλησης του πτητικού έργου της «Alitalia - Società Aerea Italiana Spa» στη δημόσια εταιρεία Italia Trasporto Aereo SpA, το Ιταλικό Δημόσιο εξουσιοδότησε την Alitalia να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων. Η διακοπή των πτητικών δραστηριοτήτων ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου 2021, που αποτελεί την αρχική ημερομηνία των νέων πτήσεων του νέου φορέα.

Η νέα ιδιοκτήτρια, θα παραλάβει 52 νέα αεροσκάφη, θέλοντας να τα φθάσει στα 105, έως το 2025.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι εισιτηρίων Alitalia (055) των οποίων η πτήση είναι προγραμματισμένη με ημερομηνία ταξιδιού από 15 Οκτωβρίου 2021, από ή προς οποιονδήποτε προορισμό ή προέλευση παγκοσμίως και έχει ακυρωθεί, ότι υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές δυνατότητες:

  • αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή τροποποίηση του δρομολογίου για να φτάσετε στον αρχικό προορισμό ή να επιστρέψετε στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού), χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης,  έως τις 14 Οκτωβρίου 2021  ( τελική ημερομηνία επιστροφής)

  • αλλαγή προορισμού  με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για να ταξιδέψει έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο. 

Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο για εισιτήρια  στην Ιταλία, για προορισμούς που βρίσκονται  στην Ιταλία και για εισιτήρια που είναι διεθνή.

Για να προσαρμόσουν ή να αλλάξουν την κράτηση, οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους τοπικούς αριθμούς που διατίθενται στον ιστότοπο της Alitalia (www.alitalia.com) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο. 

Εάν δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή εισιτηρίων, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς πρόστιμο, στην τιμή στην οποία αγοράστηκε το εισιτήριο ή στην υπολειπόμενη αξία του εισιτηρίου για το ταξίδι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου