Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Συμφωνία στη Γερουσία απέτρεψε κρίση χρέους - Βραχυπρόθεσμη αύξηση $480 δισ.

  Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, 2021


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ δήλωσε την Πέμπτη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους Ρεπουμπλικανούς για παράταση της εξουσίας δανεισμού της κυβέρνησης έως τον Δεκέμβριο, αποτρέποντας προσωρινά την κρίση χρέους.

«Η ελπίδα μας είναι να το πετύχουμε αυτό το συντομότερο σήμερα», δήλωσε ο Σούμερ ξεκινώντας τις εργασίες της Γερουσίας.

Στη συμφωνία τους, οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί ηγέτες έκαναν πίσω από μια επικίνδυνη αντιπαράθεση για την άρση του ανώτατου ορίου δανεισμού του Εθνους, με τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές να αποδέχονται μια προσφορά από τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ (Mitch McConnell).

Ο Μακόνελ έκανε την προσφορά την Τετάρτη λίγο πριν οι Ρεπουμπλικανοί προετοιμαστούν να αποκλείσουν τη μακροπρόθεσμη νομοθεσία για την αναστολή του ορίου χρέους και καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι επιχειρηματικοί ηγέτες αυξάνουν τις ανησυχίες τους ότι μια πρωτοφανής ομοσπονδιακή αθέτηση πληρωμών θα διαταράξει τις κυβερνητικές πληρωμές σε εκατομμύρια ανθρώπους και θα ρίξει το Εθνος στην ύφεση.

Οι ηγέτες της Γερουσίας δούλεψαν έως αργά το βράδυ σφυρηλατώντας τις λεπτομέρειες.

«Η Γερουσία προχωρά», είπε ο Μακόνελ την Πέμπτη.

Η Wall Street συνέχισε να αντιδρά στις ειδήσεις. Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3% το πρωί της Πέμπτης και ο συνδυασμός Nasdaq, με μεγάλη στάθμιση των μετοχών τεχνολογίας, αυξήθηκε κατά 1,6%.

Η συμφωνία θέτει τη βάση για μια συνέχεια του είδους τον Δεκέμβριο, όταν το Κογκρέσο θα αντιμετωπίσει ξανά πιεστικές προθεσμίες για να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση και να αυξήσει το όριο χρέους πριν επιστρέψει στο σπίτι για τις διακοπές.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, θα επιτραπεί η αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους κατά περίπου 480 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έναν βοηθό της Γερουσίας που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να τις συζητήσει. Αυτό είναι το επίπεδο που το υπουργείο Οικονομικών έχει πει ότι χρειάζεται για να φτάσει στις 3 Δεκεμβρίου.

«Βασικά, χαίρομαι που ο Μιτς Μακόνελ είδε επιτέλους το φως», δήλωσε ο Μπένρι Σάντερς, ανεξάρτητος γερουσιαστής από το Βερμόν,τ αργά την Τετάρτη. Οι Ρεπουμπλικανοί «επιτέλους έκαναν το σωστό και τουλάχιστον τώρα έχουμε δύο μήνες ακόμη για να ληφθεί μια μόνιμη λύση».

Το ανώτατο όριο του χρέους δεν επιτρέπει νέες δαπάνες, αλλά επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να συγκεντρώσει χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα που έχει εγκρίνει προηγουμένως η κυβέρνηση. Ακόμα κι έτσι, οι Ρεπουμπλικανοί ήθελαν να αναγκάσουν τους Δημοκρατικούς να περάσουν το όριο χρέους χωρίς καμία βοήθεια από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, επιδιώκοντας να συνδέσουν τους Δημοκρατικούς, τουλάχιστον στα μάτια των ψηφοφόρων, με υψηλότερα επίπεδα χρέους, καθώς το κόμμα ακολουθεί προγράμματα που θα κοστίσουν τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι και τα δύο μέρη θα πρέπει να είναι υπεύθυνα για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους, σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις ή οι αναστολές του ορίου ήταν διακομματικές κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ.

«Είμαστε πρόθυμοι να πάρουμε αυτήν την προσφορά για να αποτρέψουμε τη δημοσιονομική καταστροφή, αλλά είμαστε όλοι εκτός εαυτού ότι το μόνο πράγμα που είναι πρόθυμοι να κάνουν οι Ρεπουμπλικανοί είναι να αποτρέψουν την καταστροφή για τρεις μήνες και να μας επαναφέρουν σε αυτή τη θέση», δήλωσε ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι (Chris Murphy).

Η πιθανή επίλυση στο Capitol Hill ήρθε πριν από μια προγραμματισμένη διαδικαστική ψηφοφορία της Γερουσίας για την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2022, την οποία αναμενόταν να αποκλείσουν οι Ρεπουμπλικανοί. Οι Δημοκρατικοί κάλεσαν απότομα μια διακοπή ενώ ζύγισαν την προσφορά του ηγέτη της μειονότητας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ (Mitch McConnell), ο οποίος είπε ότι η προσφορά είχε σκοπό να «προστατεύσει τον αμερικανικό λαό από μια βραχυπρόθεσμη κρίση που δημιουργήθηκε από τους Δημοκρατικούς».

Ο κ. Μακόνελ είπε στους δημοσιογράφους αργά την Τετάρτη ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί εργάζονται για τη γλώσσα στο νομοσχέδιο.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου