Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Ρωσία: Η Roscosmos αρχίζει τον σχεδιασμό του σκάφους Venera-D, με προορισμό την Αφροδίτη

 Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Κώστας Μαυραγάνης

Προορίζεται να είναι η πρώτη αποστολή της χώρας στον πλανήτη μετά τη σοβιετική περίοδο.

GETTY IMAGES
.

Η Ρωσία έχει αρχίσει τον σχεδιασμό του Venera-D, ενός διαστημοπλοίου που προορίζεται να γίνει το πρώτο που στέλνει στην Αφροδίτη από τη σοβιετική περίοδο. Τα αρχικά πλάνα προέβλεπαν συνεργασία της Roscosmos με την αμερικανική NASA, ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του RT, τελικά μάλλον η αποστολή θα γίνει μονομερώς.

Μιλώντας στο πρακτορείο TASS, o επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών, Λεβ Ζελένι, εξήγησε ότι το σκάφος θα εκτοξευτεί το 2029, εάν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί.

«Ο τεχνικός σχεδιασμός του προγράμματος έχει αρχίσει» είπε, μετά από συνάντηση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Roscosmos.

Το πρόγραμμα της Ρωσίας για την Αφροδίτη προορίζεται να περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις αποστολές, με πρώτη τη Venera-D- έναν σταθμό σε τροχιά για τη μελέτη της επιφάνειας, της ατμόσφαιρας, της δομής και του περιβάλλοντος πλάσματος του πλανήτη.

Μετά θα ακολουθήσουν δύο άλλες αποστολές, το 2031 και το 2034. Η τελευταία προορίζεται να φέρει πίσω στη Γη δείγματα της ατμόσφαιρας και πιθανώς εδάφους.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο η Roscosmos αποκάλυψε ότι η αποστολή θα διεξαγόταν ως ένα «ανεξάρτητο εθνικό πρόγραμμα χωρίς εκτενή εμπλοκή διεθνούς συνεργασίας», πατά την αρχική προθυμία για συνεργασία με τη NASA.

Η τελευταία φορά που η Μόσχα πραγματοποίησε ενδελεχείς έρευνες στην Αφροδίτη ήταν κατά τη σοβιετική περίοδοΣημειώνεται ότι το Venera-7 ήταν το πρώτο διαστημόπλοιο που πραγματοποίησε ελεγχόμενη («μαλακή») προσγείωση στον πλανήτη και μετέδωσε δεδομένα πίσω στη Γη. Πέρυσι ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roscosmos, είχε προκαλέσει αίσθηση όταν αποκάλεσε την Αφροδίτη έναν «ρωσικό πλανήτη», σημειώνοντας πως ήταν η ΕΣΣΔ που είχε κάνει τα πιο σημαντικά βήματα στη μελέτη του αφιλόξενου πλανήτη- που έχει επανειλημμένα χαρακτηριστεί ως «κόλαση».

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου