Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Η πρόξενος της Τουρκίας στη Βοστώνη εναντίον του γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη

Θεόδωρος Καλμούκος

Εθνικός Κήρυξ

Ο γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης. Φωτογραφία: "Ε.Κ."/Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στο στόχαστρο της γενικής προξένου της Τουρκίας στη Βοστώνη, Ceylan Ozen Erisen, μπήκε ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, για την εθνική επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους και την 200ή επέτειο από την έναρξη της Επανάστασης.

Ο κ. Ραπτάκης, όπως έχει γράψει και καλύψει δημοσιογραφικά ο «Εθνικός Κήρυκας» επανειλημμένα, επί 28 χρόνια διοργανώνει επίσημη εκδήλωση στο κυβερνείο του Ροντ Αϊλαντ, όπου στην επίσημη αίθουσα της Γερουσίας και με πλήρη απαρτία των μελών της αναγνωρίζεται η Ελλάδα, εκδίδεται και ψηφίζεται σε ζωντανή συνεδρίαση ψήφισμα υπέρ της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Κύπρου και άλλων εθνικών θεμάτων. Στη συνέχεια, στην αίθουσα του κυβερνήτη ακολουθεί εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών ελληνικών σχολείων, αξιωματούχων της πολιτείας του Ροντ Αϊλαντ και ομογενών.

Φέτος η Ceylan Ozen Erisen την παραμονή της μεγάλης επετείου του Ελληνισμού, στις 24 Μαρτίου, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Γερουσίας Ντομινίκ Ρουτζέριο (Dominick Ruggerio) ζητώντας να μην επιτρέψει την εκδήλωση Ραπτάκη και την έκδοση ψηφίσματος και διακήρυξης ιδιαίτερα για τις αναφορές στα δικαιώματα και τη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε δηλώσεις του, που εμπεριέχονται σε επίσημο ανακοινωθέν, ο γερουσιαστής Ραπτάκης αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, πως «πρόκειται για ένα απροκάλυπτο παιχνίδι του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο με άνεση επιδίδεται σε εκκαθάριση και επιθέσεις επί της ελευθερίας του Τύπου». Συμπλήρωσε πως «στο παρελθόν η γενικός πρόξενος επιτέθηκε στο ελληνικό πρόγραμμα του Brown και επέκρινε τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης επειδή δημοσίευσαν τις αντιδημοκρατικές δράσεις της τουρκικής κυβέρνησης».

Ο κ. Ραπτάκης τόνισε πως «μου φαίνεται ότι η γενική πρόξενος θα μπορούσε να διαθέσει καλύτερα το χρόνο της προσπαθώντας για την ελευθερία των δικών της ανθρώπων από το καθεστώς Ερντογάν, αντί να προσπαθεί να υποβαθμίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απολαμβάνουν οι Αμερικανοί πολίτες».

Τόνισε ακόμα, πως «είναι ανήκουστη ενέργεια κακής πίστεως της γενικής προξένου να προσπαθεί να διδάξει στον πρόεδρο της Γερουσίας για ειρήνη και αρμονία, τη στιγμή που η κυβέρνησή της γυρίζει την πλάτη στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου