Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Σύνοδος Κορυφής : Τουρκία και Ρωσία τα πρώτα θέματα – Στην ατζέντα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τετάρτη, 24 Μαρτίου, 2021

Την επιστολή πρόσκλησης προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ για την τηλεδιάσκεψη κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύνοδος Κορυφής : Τουρκία και Ρωσία τα πρώτα θέματα – Στην ατζέντα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού | tovima.gr

Την επιστολή πρόσκλησης προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ για την τηλεδιάσκεψη κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ τονίζει ότι αναφορικά με το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου θα εξεταστεί ενόψει της συνάντησής των ηγετών τον Ιούνιο, η ενίσχυση της δέσμευσής της ΕΕ με την Τουρκία «με σταδιακό, υπό όρους και αναστρέψιμο τρόπο».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρεται στη συμμετοχή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ενώ υπογραμμίζει ότι θα εξεταστούν «τα πιστοποιητικά  για την COVID και η διεθνής διάσταση».

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαρλ Μισέλ σημειώνει:

«Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στα κράτη μέλη, θα πραγματοποιήσουμε τη συνάντησή μας μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις με όλους εσάς, θα συζητήσουμε για την COVID, τις διεθνείς σχέσεις, καθώς και την οικονομική και ψηφιακή μας ατζέντα.

Χαίρομαι επίσης που θα μπορέσουμε ουσιαστικά να καλωσορίσουμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν το απόγευμα της Πέμπτης, ο οποίος θα μοιραστεί τις απόψεις του για τη μελλοντική μας συνεργασία.

Όσον αφορά στην COVID, κορυφαία προτεραιότητά μας είναι να επιταχύνουμε τις εκστρατείες εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να εντατικοποιηθεί η συνεχιζόμενη εργασία για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων, την αύξηση των χορηγήσεων εμβολίων και τη διασφάλιση μεγαλύτερης διαφάνειας και προβλεψιμότητας των προμηθειών. Επιπλέον, θα εξετάσουμε τα πιστοποιητικά  για την COVID και τη διεθνή διάσταση.

Σε διεθνή θέματα, θέλουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και να συμβάλουμε ενεργά στη διαμόρφωση του παγκόσμιου μέλλοντος. Η ενότητά μας είναι προϋπόθεση για την άσκηση της επιρροής μας. Όσον αφορά τη Ρωσία, προτείνω να έχω ένα σημείο πληροφόρησης και θα μοιραστώ μαζί σας το αποτέλεσμα των τελευταίων επαφών μου με τον Πρόεδρο Πούτιν πριν από μια πιο στρατηγική συζήτηση επί του θέματος στην επόμενη φυσική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, θα εξετάσουμε, ενόψει της συνάντησής μας τον Ιούνιο, την ενίσχυση της δέσμευσής μας με την Τουρκία με σταδιακό, υπό όρους και αναστρέψιμο τρόπο.

Η πανδημία COVID-19 έκανε την υπόθεση για την ψηφιακή μετάβασή μας ακόμη ισχυρότερη και την ανάγκη για μια ανθεκτική ευρωπαϊκή βιομηχανία πιο έντονη. Μας έδειξε επίσης, για άλλη μια φορά, πόσο σημαντική είναι η ενιαία αγορά για τις οικονομίες μας. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω την προσέγγισή μας σε αυτά τα θέματα σε συνέχεια των συζητήσεών μας το περασμένο φθινόπωρο. Ψηφιακά θέλουμε να ενισχύσουμε τη φιλοδοξία μας. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της οικοδόμησης της ψηφιακής μας κυριαρχίας και της διατήρησης μιας ανοικτής οικονομίας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Όσον αφορά τις πρακτικές διαδικασίες, η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει στη 1 μ.μ. την Πέμπτη με την παραδοσιακή ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά από έκθεση του Πρωθυπουργού Κόστα για το έργο στο Συμβούλιο, θα συζητήσουμε για την COVID-19 και τις σχέσεις με τη Ρωσία και την Τουρκία.

Την Παρασκευή, θα ξεκινήσουμε την τηλεδιάσκεψη στις 9:30 π.μ. και θα συζητήσουμε την οικονομική και ψηφιακή ατζέντα. Στην τηλεδιάσκεψη σε μορφή Συνόδου Κορυφής Ευρωζώνης, θα έχουμε συμμετοχή των Προέδρων της ΕΚΤ και του Eurogroup για να συζητήσουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ. Ανυπομονώ να σας δω όλους».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου