Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΠΔΕ: Τηλεδιάσκεψη για την αξιοποίηση των σημαντικότερων ακινήτων των δήμων της Ηλείας

Τετάρτη, 24 Μαρτίου, 2021

 Και μετά... ξύπνησαν!

Η λαϊκή παροιμία λέει… «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».

Δυστυχώς οι άρχοντες και οι πολιτικοί μας έχουν «υλοποιήσει» αυτή την παροιμία.  Οπότε, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Μία από τις πλουσιότερες περιοχές της Ελλάδαςη Ηλεία, με ατέλειωτο κάμπο όπου το ίδιο χωράφι μπορεί να παράγει 3 φορές το χρόνο.  Με 168 ιστορικά μνημεία ανάμεσα σε αυτά η Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Ήλιδα, Κάστρο Χλεμούτσι...  Δεκάδες θρησκευτικά μνημεία.  Το μεγαλύτερο δρυοδάσος των Βαλκανίων.  Με 110 χιλιόμετρα αμμώδεις παραλίες.  Με πηγές ιαματικών λουτρών.  Με 330 ημέρες το χρόνο ηλιοφάνεια, με, με, με…

Και όμως παραμένει 48ος νομός σε ανάπτυξη.  Γιατί άραγε;  Μήπως η εργασία είναι ντροπή;  Μήπως γιατί δεν υπάρχει προγραμματισμός και συνεργασία;  Μήπως, μήπως…  Συνήθως οι ανακοινώσεις είναι για τσάμπα προβολή και διαφήμιση.  Αλλά, από έργα…  Αναμένουμε. paneliakos.com

------------------

– «Θα έρχονται 5 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο, αν αξιοποιήσουμε την περιοχή του Καϊάφα και το παραλιακό μέτωπο» δήλωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος

– Ποιες είναι οι προτεραιότητες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργιόπουλο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργάνωσε χθες με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη κου Νεκτάριου Φαρμάκη, τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους της Ηλείας, προκειμένου να της γνωστοποιηθούν και να καταγραφούν σε ένα συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, τα κυριότερα ακίνητα και σημεία – στόχοι που διαθέτουν και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν επενδυτικά.

Οι δήμαρχοι που συμμετείχαν σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη ανέφεραν στον Νεκτάριο Φαρμάκη τα ακίνητα τα οποία κατά τη γνώμη τους μπορούν να αξιοποιηθούν, όπως από τον δήμο Πύργου το Κατάκολο, αλλά και το αεροδρόμιο Επιταλίου, όπως και ο ΑΣΟ.

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Προτεραιότητα για μας η αξιοποίηση του Καϊάφα και του παραλιακού μετώπου»

Για τον Δήμο Ζαχάρως που είναι ένας Δήμος που διαθέτει τεράστιο πλούτο, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο, ο δήμαρχος κος Κώστας Αλεξανδρόπουλος στάθηκε περισσότερο στην αξιοποίηση της περιοχής του Καϊάφα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να αποτελέσει μία μεγάλη πηγή πλούτου όχι μόνο για τον Δήμο του, αλλά και για όλη την Ηλεία και την Πελοπόννησο, με την έλευση εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο, στις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει, από το Κάτω Σαμικό, τον Καϊάφα, τη Ζαχάρω, μέχρι και τη Νέδα.

Στη σύντομη τοποθέτηση την οποία έκανε ο κος Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος ήταν λιτός και ουσιαστικός τόνισε χαρακτηριστικά για τα «διαμάντια» της περιοχής του τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν.

«Η περιοχή της Ζαχάρως στηρίζει την Αρχαία Ολυμπία, αφού ουσιαστικά η Ζαχάρω είναι το επίνειο της, και στάθηκα ιδιαίτερα σε αυτό το γεγονός. Για τις περιοχές που μπορούν να αξιοποιηθούν επενδυτικά στο δήμο μας ανέφερα φυσικά τον Καϊάφα που με το κάλλος της περιοχής, που είναι αποδεκτή από όλη την Ελλάδα, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη όλης της Ηλείας. Πρόκειται για μία περιοχή που έχει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αλλά και ενδιαφέρον από πλευράς ιαματικού τουρισμού, αφού είναι η πρωτεύουσα των ιαματικών πηγών του κόσμου. Ακόμη στάθηκα στα 25 χιλιόμετρα της αμμουδιάς που είναι στρατηγικής σημασίας για μας, ανεξάρτητα εάν ανήκει στην ΕΤΑΔ, σαν κρατική γη. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάποια στιγμή με τον καλύτερο τρόπο, ενώ στάθηκα και στις 12 αναγνωρισμένες από την αρχαιότητα περιοχές με τεράστιο Αρχαιολογικό χαρακτήρα που μπορούν να αποτελέσουν και αυτές ένα οδοιπορικό αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ακόμη επισήμανα  το σπουδαίο κομμάτι των ορεινών και ημιορεινών όγκων, που έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα να είναι ορεινές περιοχές με μεγάλα και όμορφα χωριά. Με μία ιδιαίτερη οικιστική ταυτότητα και που απέχουν μόλις μισή ώρα με 40 λεπτά από τη θάλασσα».

Γιώργος Γεωργιόπουλος: Η αξιοποίηση των 120 στρεμμάτων στον Πλάτανο

Όσον αφορά τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο κος Γιώργος Γεωργιόπουλος έκανε αναφορά για την τουριστική αξιοποίηση των 120 στρεμμάτων που υπάρχουν στον Πλάτανο και όπου μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, για το χώρο που γίνεται το πανηγύρι του Στρεφίου και για τα 10 στρέμματα τα οποία υπάρχουν προς την περιοχή στο Κούμανι.

Γενικά αποφασίστηκε να δοθούν στην περιφέρεια τα στοιχεία όλων των ακινήτων τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και φυσικά να αποφασιστεί αν μπορούν και πώς θα αξιοποιηθούν όλες αυτές οι εκτάσεις.

Στόχος της περιφέρειας είναι να δοθούν κάποιες κατευθύνσεις για την αξιοποίηση όλων αυτών των εκτάσεων προς όφελος των δήμων και φυσικά των πολιτών τους.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου