Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

CDC: Τα εμβόλια των Pfizer και Moderna είναι αποτελεσματικά 80% από την πρώτη δόση

Τρίτη, 30 Μαρτίου, 2021

Ακρως ενθαρρυντικά στοιχεία από την έρευνα που έγινε σε πραγματικές συνθήκες.

MATIC ZORMAN VIA GETTY IMAGES

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα οποία ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer/ BioNTech και Moderna μείωσαν τον κίνδυνο της μόλυνσης κατά 80% δύο εβδομάδες ή περισσότερο μετά την πρώτη από τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από μια έρευνα, σε πραγματικές συνθήκες, σε εμβολιασμένους υγειονομικούς και διασώστες στις ΗΠΑ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Ο κίνδυνος μόλυνσης μειώθηκε κατά 90% σε διάστημα δύο εβδομάδων μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τη μελέτη με δείγμα σχεδόν 4.000 ανθρώπων.

Η έρευνα από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) αξιολόγησε την ικανότητα των εμβολίων να προστατεύουν από τη μόλυνση, περιλαμβανομένων μολύνσεων που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Οι προηγούμενες κλινικές δοκιμές από τις εταιρείες αξιολογούσαν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην πρόληψη της νόσησης από την Covid-19.

«Αυτή η έρευνα δείχνει ότι οι εθνικές προσπάθειες εμβολιασμού έχουν αποτέλεσμα», επισήμανε, σε μια ανακοίνωση, η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι.

Τα ευρήματα από τη χρήση, σε πραγματικές συνθήκες, αυτών των εμβολίων mRNA επιβεβαιώνουν τα ευρήματα που είχαν καταγραφεί σε κλινικές δοκιμές, σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενες, που είχαν διεξαχθεί προτού δοθεί το πράσινο φως για επείγουσα χρήση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η μελέτη ερεύνησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA σε 3.950 συμμετέχοντες σε έξι πολιτείες για μια περίοδο 13 εβδομάδων, από τη 14η Δεκεμβρίου του 2020 έως τη 13η Μαρτίου του 2021.

«Τα εγκεκριμένα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 παρείχαν πρώιμη, σημαντική προστασία, σε πραγματικές συνθήκες, έναντι της μόλυνσης για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, τους διασώστες και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής», τόνισε η Γουαλένσκι.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου