Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ελληνικό: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ελλάδα

  Πέμπτη, 25η Μαρτίου, 2021

Ένα από τα βασικότερα και πιο κρίσιμα θέματα που αφορούν τις συμβατικές υποχρεώσεις και οδηγούν στην υπογραφή για την μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στην Lamda Development, ολοκληρώθηκε, καθώς κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με ευρύτατη πλειοψηφία, η Σύμβαση Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό υλικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου του Ελληνικού (https://thehellinikon.com/), η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ, πρόκειται για το νόμο που αποδίδει στην Lamda Development, μέσω της απόκτησης της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, όταν αυτή συμβεί, την πλήρη κυριότητα του 30% της έκτασης (περίπου 1.800 στρέμματα) του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παράκτιας ζώνης, εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας, καθώς και το δικαίωμα εκμετάλλευσης της υπόλοιπης έκτασης για 99 χρόνια, εξαιρουμένων των κοινόχρηστων και των κοινωφελών χώρων.

Με βάση την Σύμβαση Διανομής η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ αποκτά:

• δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε έκταση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% της επιφάνειας του πρώην Αεροδρομίου και σε έκταση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% της επιφάνειας της παράκτιας ζώνης, εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας και

•δικαίωμα επιφανείας στην υπόλοιπη έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου εξαιρουμένων των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

Με τη Σύμβαση η Εταιρεία εξασφαλίζει, πέραν όλων των οικιστικών αναπτύξεων, δικαίωμα πλήρους κυριότητας στις εξής προγραμματιζόμενες αναπτύξεις:

•Στο εμπορικό κέντρο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης,

•Στο ψηλό κτίριο μεικτής χρήσης (ξενοδοχείο και γραφεία) επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης,

•Στο ψηλό κτίριο γραφείων επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης,

•Στο ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του παρακτίου μετώπου.

Στις οικιστικές αναπτύξεις, στις οποίες η εταιρεία θα έχει επίσης δικαίωμα πλήρους κυριότητας, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

•Το ψηλό κτίριο κατοικιών στην περιοχή της μαρίνας (ύψους 200μ.),

•Οι υπόλοιπες κατοικίες στο παράκτιο μέτωπο και

•Όλα τα οικιστικά κτήρια περιμετρικά του πάρκου.

Μέσω του δικαιώματος επιφάνειας αξιοποιούνται στο μέγιστο οι δυνατότητες που προσφέρει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και ουσιαστικά επιτυγχάνεται η απόκτηση για 99 έτη του δικαιώματος πλήρους αξιοποίησης και εκμετάλλευσης όλων των υπολοίπων αναπτύξεων του μητροπολιτικού πόλου, οι οποίες στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο. Στις αναπτύξεις με δικαίωμα επιφανείας περιλαμβάνονται:

• η περιοχή στην οποία προγραμματίζεται να αναπτυχθεί το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα με χρήσεις ξενοδοχείου, καζίνο, συνεδριακών και εκθεσιακών χώρων

• το ξενοδοχείο και οι εμπορικές αναπτύξεις στην μαρίνα του Αγ. Κοσμά,

• όλες οι ψυχαγωγικές αναπτύξεις εντός του πάρκου.

Παράλληλα, η σύμβαση καταγράφει με λεπτομέρεια όλες τις ιδιαιτερότητες του μητροπολιτικού πόλου (όπως πχ οριοθετημένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, διατηρητέα και διατηρούμενα κτήρια κά), οριοθετώντας συγχρόνως με απόλυτη ακρίβεια όλους τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους. Πατώντας δε με απόλυτη ακρίβεια στα βήματα που έχουν προηγηθεί, ήτοι στο ΠΔ έγκρισης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τις ΚΥΑ εφαρμογής του, ταυτίζει πλήρως το πολεοδομικό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Επιπρόσθετα, το ΦΕΚ της κυρωθείσας σύμβασης και του ειδικού διαγράμματος που την ακολουθεί, θα καταχωρηθεί στα Κτηματολογικά Γραφεία Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια δικαίου και πλήρης διαφάνεια και δημοσιότητα για όλους τους μελλοντικούς αγοραστές.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό υλικό, το έργο του Ελληνικού είναι το όραμα της Ελλάδας του αύριο. Αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό στοίχημα της χώρας μας, το σημαντικότερο όχημα ανάπτυξης -ειδικά αυτή τη δύσκολη για την οικονομία της χώρας περίοδο- με την προσδοκία και προοπτική να αποτελέσει πολύ σύντομα ένα παγκόσμιο πόλο οικονομικής, επενδυτικής, πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας με πολλαπλά οφέλη για όλους.

Το έργο του Ελληνικού, το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη αποτελεί το σύμβολο μετάβασης της χώρας στις ανάγκες και στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, επισημαίνεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου