Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Βουλή: Προανακριτική για τον Νίκο Παππά με 187 ψήφους

Τετάρτη, 31 Μαρτίου, 2021

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Βουλή: Προανακριτική για τον Νίκο Παππά με 187 ψήφους | tovima.gr

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Ν. Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το διάστημα 2015-2016, αποφάσισε η Βουλή.

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 289 βουλευτές. Βρέθηκαν 288 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 άκυρο. «Υπέρ» ψήφισαν  187 βουλευτές, 85 «κατά» και 16 «παρών» Από την ψηφοφορία απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ 25.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.

ΝΔ,  Κίνημα Αλλαγής και  Ελληνική Λύση  είχαν ταχθεί «υπέρ» της πρότασης για τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Ν. Παππά. Ο  ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει την πρόταση ενώ το  ΚΚΕ ότι θα ταχθεί με το  «παρών» . Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης είχε αναγγείλει την αποχή του κόμματος από την ψηφοφορία όσο και από τις εργασίες της Επιτροπής .

Σύμφωνα με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ, η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση (περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών») σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του: 1) Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και 2) Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας πρότεινε και αποφασίσθηκε η προανακριτική επιτροπή να έχει 19 μέλη ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και δόθηκε προθεσμία δύο μηνών στην Επιτροπή για την  ολοκλήρωση των εργασιών της  και την κατάθεση του πορίσματος στην Ολομέλεια.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου