Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Σχέδιο-μαμούθ ύψους $3 τρισ. από τον Μπάιντεν για την τόνωση της Oικονομίας

 Τετάρτη, 24 Μαρτίου, 2021

Αssociated Press

Ο Τζόζεφ Ρόμπιντεν Μπάιντεν Τζούνιορ. Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik.


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που μόλις πέρασε το νομοσχέδιο ανακούφισης από τον Covid-19, επικεντρώνεται στην επόμενη μεγάλη προτεραιότητα του Λευκού Οίκου, ένα σαρωτικό πακέτο επενδύσεων $3 τρισεκατομμυρίων σε υποδομές και εγχώριες ανάγκες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συνδιαλέχτηκε ιδιωτικά αργά τη Δευτέρα με τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας, καθώς το Κογκρέσο έχει ήδη αρχίσει να θέτει τις βάσεις σε νομοθεσία για την ανάπτυξη δρόμων, νοσοκομείων και συστημάτων πράσινης ενέργειας ως μέρος της υπόσχεσης της εκστρατείας «Build Back Better» του Μπάιντεν. Οπως και το σχέδιο διάσωσης από τον κορωνοϊό ύψους $1,9 τρισεκατομμυρίων, το οποίο υπογράφηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει επίσης φιλικές προς την οικογένεια πολιτικές, που αυτή τη φορά επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και την οικογενειακή άδεια επί πληρωμή.

Τα σχέδια του Λευκού Οίκου είναι ακόμη προκαταρκτικά, με συνδυασμό $3 τρισ. για δαπάνες που προτείνονται για την ενίσχυση της Οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει τις επιλογές, αλλά επέμεινε στην ανωνυμία του προκειμένου να κάνει γνωστές ιδιωτικές συνομιλίες.

Ενώ ο στόχος είναι ένα διακομματικό πακέτο, οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν δηλώσει την προθυμία να το συνεχίσουν μόνοι τους εάν μπλοκαριστούν από τους Ρεπουμπλικανούς.

«Πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπούμενθαλ (Richard Blumenthal), Δημοκρατικός του Κονέκτικακ, πριν την εικονική συνάντηση με τον Μπάιντεν το βράδυ της Δευτέρας.

Η προσέγγιση του Μπάιντεν με τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές έρχεται σε περίοδο που ο Λευκός Οίκος δέχεται έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν φτάσει στα ύψη, με εικόνες περιορισμένων εγκαταστάσεων κράτησης που θέτουν ένα ανθρωπιστικό και πολιτικό δίλημμα για την κυβέρνηση και τους συμμάχους της στο Κογκρέσο. Η εστίαση στην υποδομή στρέφει την προσοχή πίσω σε προτεραιότητες που είναι δυνητικά πιο δημοφιλείς στους Αμερικανούς και δυνητικά διακομματικές.

Ενα πακέτο υποδομών θα περιλαμβάνει περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για δρόμους, γέφυρες, σιδηροδρομικές γραμμές, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ άλλων. Ο στόχος θα ήταν να διευκολυνθεί η μετάβαση σε καθαρότερη ενέργεια, βελτιώνοντας παράλληλα την οικονομική ανταγωνιστικότητα.

Ενα δεύτερο στοιχείο θα περιλαμβάνει επενδύσεις σε εργαζόμενους με δωρεάν κοινοτικό κολέγιο, καθολική προσχολική μέριμνα και οικογενειακή άδεια επί πληρωμή.

Κανένα μέρος της πρότασης δεν έχει οριστικοποιηθεί και οι ενδεχόμενες λεπτομέρειες τυχόν δαπανών θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Το συνολικό κόστος που αναφέρθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα από τη «New York Times» κυκλοφορεί στο Καπιτώλιο για εβδομάδες, από την έναρξη της προεδρίας του Μπάιντεν. Με τη Βουλή και τη Γερουσία υπό δημοκρατικό έλεγχο, οι προτάσεις αναμένεται να αντλήσουν υποστήριξη από όλες τις γωνιές του Κογκρέσου.

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόζι ζήτησε από τους προέδρους Δημοκρατικών επιτροπών νωρίτερα αυτό το μήνα να ξεκινήσουν να συνεργάζονται με τους Ρεπουμπλικανούς ομολόγους τους για να αρχίσουν «να σχεδιάζουν ένα μεγάλο, τολμηρό και μετασχηματιστικό πακέτο υποδομών».

Η Πελόζι είπε ότι ο στόχος είναι να αξιοποιήσουμε γρήγορα το σχέδιο διάσωσης του κορωνοϊού, αναπτύσσοντας ένα σχέδιο οικονομικής ανακούφισης για να βοηθήσουμε «τους ανθρώπους σε κάθε ταχυδρομικό κώδικα δημιουργώντας θέσεις εργασίας με καλή αμοιβή για το μέλλον».

Η κυβέρνηση θέτει τις προτεραιότητές της σε μια πολιτικά και δημοσιονομικά ευαίσθητη στιγμή, αφού χρηματοδότησε το πακέτο ανακούφισης ύψους $1,9 τρισεκατομμυρίων εξ ολοκλήρου με χρέος. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα εκτιμά ότι οι δαπάνες θα μπορούσαν να ωθήσουν την ανάπτυξη φέτος στο 6,5%, και οι πρόσθετες δαπάνες θα μπορούσαν να προσθέσουν πίεση μόνο σε μια Οικονομία που ήδη αναμένεται να υπερθερμανθεί.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν πρότεινε υψηλότερους φόρους εταιρειών και αυξήσεις σε άτομα που κάνουν περισσότερα από 400.000 δολάρια ετησίως, πράγματι καταργώντας πολλές από τις φορολογικές περικοπές του 2017 από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Προεκλογικά, ο Μπάιντεν πρότεινε υψηλότερους φόρους εταιρειών και αυξήσεις σε άτομα που κάνουν περισσότερα από 400.000 δολάρια ετησίως, ουσιαστικά καταργώντας πολλές από τις φορολογικές περικοπές του 2017 από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ενας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ήταν πολύ σαφής για την ατζέντα του, παρ’ όλο που οι λεπτομέρειες μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται. Ο αξιωματούχος επέμεινε στην ανωνυμία για να συζητήσει ιδιωτικές συνομιλίες.

Αssociated Press 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου