Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Αύξηση κρουσμάτων κατά 12% στις ΗΠΑ - Ο Μπάιντεν ζητά επαναφορά μάσκας

 Τετάρτη, 31 Μαρτίου, 2021


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να αυξάνονται την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο έως και 12 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο, καθώς ανώτεροι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους Αμερικανούς να τηρήσουν τα μέτρα δημόσιας υγείας για να βοηθήσουν στην αντιστροφή της τάσης. Παράλληλα, ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι οι πολιτείες πρέπει να αναστείλουν τα σχέδια επανέναρξης της οικονομίας και οι κυβερνήτες που είχαν ακυρώσει τις εντολές για τη μάσκα να τις επαναφέρουν.

Ο μέσος όρος των επτά ημερών των νέων κρουσμάτων έφτασε τα 63.000 για πρώτη φορά σε σχεδόν ένα μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η «Washington Post», ενώ πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, το Βερμόντ και η Βόρεια Ντακότα ανέφεραν σημαντικές αυξήσεις σε νέα κρούσματα. Το έθνος φάνηκε έτοιμο για ένα τέταρτο κύμα, την ώρα που η επιλεξιμότητα εμβολίου επεκτείνεται σε πολλές πολιτείες.

Το Μίσιγκαν προπορεύτηκε σε νέα κρούσματα με άνοδο 57% την περασμένη εβδομάδα. Η πολιτεία, η οποία χαλάρωσε τους περιορισμούς που σχετίζονται με την Covid νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφερε επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση στις νοσηλείες κορωνοϊού, οι οποίες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 47%.

Ηταν επόμενο επομένως ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι να σημάνουν συναγερμό, καθώς τα στοιχεία δείχνουν εξάπλωση της Covid. Προειδοποίησαν ένα ανυπόμονο κοινό να παραμείνει σε εγρήγορση ενάντια στον κορωνοϊό, καθώς οι καθημερινές καταστάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, οι νεότεροι άνθρωποι αντικατέστησαν ηλικιωμένους σε ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ, όπου υπερκαλύφθηκε το ορόσημο των 30 εκατομμυρίων κρουσμάτων από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Ακόμα και όταν το πρόγραμμα ανοσοποίησης του έθνους συνέχισε να αυξάνει την ταχύτητα εμβολιασμών και η νέα έρευνα έδειξε ότι τα εμβόλια κορωνοϊού είναι πολύ αποτελεσματικά σε πραγματικές συνθήκες, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι πολιτείες πρέπει να αναστείλουν τα σχέδια επανέναρξης και οι κυβερνήτες που είχαν ακυρώσει τις εντολές για υποχρεωτική μάσκα πρέπει να τις επαναφέρουν.

«Παρακαλώ, δεν είναι πολιτική», είπε ο Μπάιντεν. «Επαναφέρετε την εντολή εάν την αποσύρατε και οι επιχειρήσεις επίσης θα πρέπει να ζητούν χρήση της μάσκας. Η αποτυχία να αντιμετωπίσουμε σοβαρά αυτόν τον ιό -ακριβώς αυτό που μας έβαλε σε αυτό το χάος- διακινδυνεύει περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους».

Μία ευσυγκίνητη Ρόσελ Βαλένσκι (Rochelle Walensky), διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μίλησε εκτός κειμένου σε μια ενημέρωση τη Δευτέρα το πρωί για να δείξει την ανησυχία της. Τα λόγια της έφεραν στο μυαλό μια προειδοποίηση από μία άλλη αξιωματούχο του CDC, τη Νάνσυ Μέσιονερ (Nancy Messonier), διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νόσων (National Center for Immunization and Respiratory Diseases) που είπε στους Αμερικανούς πάνω από 13 μήνες πριν ότι η ζωή τους θα αλλάξει δραματικά, καθώς η πανδημία εξερράγη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα σκεφτώ το επαναλαμβανόμενο συναίσθημα που έχω στην επικείμενη καταστροφή», δήλωσε η Βαλένσκι σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα. «Έχουμε τόσα πολλά να προσβλέπουμε, τόσες πολλές υποσχέσεις και δυνατότητες για το πού είμαστε και τόσα πολλά να ελπίζουμε. Αλλά τώρα, φοβάμαι».

Ορισμένα νοσοκομεία ανέφεραν την εισαγωγή νεότερων ατόμων με πιο σοβαρή ασθένεια Covid. Αυτό είναι απόδειξη ότι τα εμβόλια προστατεύουν άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών που κάποτε ήταν τα πιο ευάλωτα, αλλά αφήνοντας τους μη εμβολιασμένους εκτεθειμένους. Μια νέα παραλλαγή του ιού που είναι πιο μεταδοτική και προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Σύστημα Υγείας Yale New Haven του Κονέκτικατ, για παράδειγμα, οι εισαγωγές ασθενών Covid-19 ηλικίας 35 έως 44 ετών αυξήθηκαν κατά 41% τις τελευταίες επτά εβδομάδες, ενώ η είσοδος ατόμων 65 ετών και άνω είναι χαμηλότερη από 70%.

Στο Grady Memorial Hospital στην Ατλάντα, οι ασθενείς ηλικίας άνω των 65 ετών εξαφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και αντικαταστάθηκαν από έναν νεότερο πληθυσμό.

Και μεταξύ των ασθενών στο Σύστημα Υγείας Henry Ford του Μίσιγκαν, η μέση ηλικία μειώθηκε σε 58, χρόνια νεότερη από ό,τι κατά τις προηγούμενες αυξήσεις του ιού.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου