Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

To Ισραήλ συγχαίρει την Ελλάδα για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Τετάρτη, 24 Μαρτίου, 2021

«...Εορτάζουμε επίσης τη μεγαλή συμβολή της Ελλάδας στις παγκόσμιες αξίες και τον πολιτισμό».

FTHRC VIA GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
The Greek flag. Vector 25 march 1821 Independence day of Greece.

Σε επιστολές προς τους Έλληνες ομολόγους τους, ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Κνέσετ και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ συγχαίρουν την Ελλάδα για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ομόλογός της, Πρόεδρος του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, μεταξύ άλλων δηλώνει ότι: «Όταν εορτάζουμε την εθνική σας επέτειο, εορτάζουμε επίσης τη μεγαλή συμβολή της Ελλάδας στις παγκόσμιες αξίες και τον πολιτισμό. Ο σημερινός κόσμος είναι ασφαλέστερος και πιο σταθερός, όταν ακολουθεί τις αρχές της δημοκρατίας. Είναι πλουσιότερος και πιο λογικός, όταν αντλεί γνώση από την πηγή της φιλοσοφίας». 

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Aπό τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία της, η σύγχρονη Ελλάδα κατέστη επιτυχώς ζωτικό μέλος τόσο της Ευρώπης όσο και της Μεσογείου, καθιστώντας την Ελλάδα κρίσιμης σημασίας γέφυρα μεταξύ των εθνών, ενώ διατηρεί πάντα το δικό της μοναδικό πνεύμα και την πλούσια κληρονομιά της για την οποία είναι δικαιολογημένα υπερήφανη».  Προσθέτει ότι: «Ως εκπρόσωποι δύο χωρών που οι ρίζες τους ανάγονται στην αρχαιότητα και που μοιράζονται τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, προσβλέπω στην συνέχιση της στενής συνεργασίας για να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τους ήδη εξαιρετικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεών και των λαών μας». 

Ο Πρόεδρος της Κνεσέτ, Γιαρίβ Λεβίν, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, δηλώνει ότι έχει την τιμή να συγχαρεί τον ελληνικό λαό για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Προσθέτει ότι «με μεγάλη ικανοποίηση σημειώνω την εξαιρετική συνεργασία και την ιδιαίτερη φιλία μεταξύ των κοινοβουλίων μας, η οποία βασίζεται στην κοινή δέσμευση στις αξίες της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

Στην επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι δηλώνει ότι: «Από τότε που απέκτησε την ανεξαρτησία της, η Ελλάδα αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και δημιούργησε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη κοινωνία που διατηρεί τις ελληνικές αξίες και φιλοσοφία». Προσθέτει ότι: «Οι ελληνο-ισραηλινές σχέσεις αποτελούν σημαντικό πυλώνα της σταθερότητας της περιοχής και της περιφερειακής συνεργασίας και έχουν στρατηγική αξία και για τις δύο χώρες μας».

Huffpost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου