Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Διώρυγα του Σουέζ : Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ – Κίνδυνος πειρατείας στον περίπλου της Αφρικής

  Σάββατο, 27 Μαρτίου, 2021

Η Ουάσινγκτον προσφέρει βοήθεια στην Αίγυπτο, για να ανοίξει ξανά η Διώρυγα του Σουέζ

Διώρυγα του Σουέζ : Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ – Κίνδυνος πειρατείας στον περίπλου της Αφρικής | tovima.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Αίγυπτο για να αποκολληθεί το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που έχει μπλοκάρει εδώ και τέσσερις ημέρες τη Διώρυγα του Σουέζ.

Η Ουάσινγκτον προτίθεται να στείλει μια ομάδα ειδικών του Πολεμικού Ναυτικού, που θα μπορούσαν να φτάσουν πολύ γρήγορα στην περιοχή, ανέφεραν σήμερα πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Προσφέραμε τη βοήθειά μας στις αιγυπτιακές αρχές, για να ανοίξει η Διώρυγα του Σουέζ», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα», προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού (Centcom), Μπιλ Έρμπαν, σημείωσε ότι το Πεντάγωνο ήδη σχεδιάζει μια πιθανή αποστολή. «Προσφέραμε βοήθεια στην Αίγυπτο, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε και θα εξετάσουμε κάθε συγκεκριμένο αίτημα που θα λάβουμε», είπε και διευκρίνισε: «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, αλλά δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε όσον αφορά κάποια συγκεκριμένη βοήθεια επί του παρόντος».

Η Κεντρική Διοίκηση, που καλύπτει την περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι υπεύθυνη και για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή αυτή.

Αν η Αίγυπτος ζητήσει βοήθεια, οι Αμερικανοί ειδικοί θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και αύριο, Σάββατο, από το Μπαχρέιν όπου εδρεύει ο 5ος Στόλος. Προς το παρόν, δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα.

Κίνδυνος πειρατείας για όσα πλοία περιπλεύσουν την Αφρική

Οι ΗΠΑ είναι επίσης έτοιμες να παράσχουν συμβουλές για θέματα ασφαλείας στις ναυτιλιακές εταιρείες, που θα αποφασίσουν να αποφύγουν τα πλοία τους το Σουέζ και να περιπλεύσουν την Αφρική.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα περάσουν από ζώνες όπου δρουν πειρατές. Όμως, ούτε ο 5ος Στόλος, ούτε η Ναυτική Επιχειρησιακή Δύναμη, ένας διεθνής ναυτικός συνασπισμός που εδρεύει επίσης στο Μπαχρέιν, είναι σε θέση να συνοδεύσουν όλα τα πλοία που έχουν μπλοκαριστεί στο Σουέζ.

«Μπορούμε σίγουρα να τους συμβουλεύσουμε, αλλά όχι και να τα συνοδεύσουμε όλα», σημείωσε ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Το Ever Given, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μήκους 400 μέτρων, έχει κλείσει από την Τρίτη τη Διώρυγα, απ’ όπου περνάει σχεδόν το 10% του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου