Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Απεργία στην Amazon Γερμανίας για να καταγγελθούν οι συνθήκες εργασίας

Τρίτη, 30 Μαρτίου, 2021

Η πανδημία αύξησε κάθετα τον όγκο των online παραγγελιών στην Amazon και οι εργαζόμενοι «είναι αυτοί που πληρώνουν τη νύφη».

PICTURE ALLIANCE VIA DPA/PICTURE ALLIANCE VIA GETTY I

Περίπου 2.000 γερμανοί εργαζόμενοι της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon άρχισαν σήμερα τετραήμερη απεργία για να καταγγείλουν την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους, που έχει ενταθεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, έγινε γνωστό από συνδικαλιστικές πηγές.

Το κλείσιμο μεγάλου μέρους των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στη διάρκεια της κρίσης της Covid-19 αύξησε κάθετα τον όγκο των online παραγγελιών στην Amazon και «οι συνάδελφοί είναι αυτοί που πληρώνουν τη νύφη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση ο Ορχάν Ακμάν, υπεύθυνος του τμήματος εμπορίου του συνδικάτου Verdi που κάλεσε σε απεργία.

Μεταξύ 300 και 400 εργαζομένων έλαβαν μέρος σήμερα σ′ αυτή την απεργία στο κέντρο εφοδιασμού του Βέρνε (δυτική Γερμανία) και περίπου 400 σ′ αυτό της Λειψίας (ανατολικά), σύμφωνα με τους αντιπροσώπους τοπικών συνδικάτων.

Απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη σε τέσσερις άλλες πόλεις, τις Ράινμπεργκ, Κόμπλεντς και το Μπαντ Χέρσφελντ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και συνολικά οι απεργοί υπολογίζονται σε 2.000, όπως δήλωσε ο Ορχάν Ακμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το συνδικάτο δεν θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις μπροστά από τις αποθήκες της εταιρείας και κάλεσε τους απεργούς να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το Verdi καλεί επίσης την Amazon να συμμορφωθεί με τις περιφερειακές συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν για το λιανικό εμπόριο και το εμπόριο δι′ αλληλογραφίας, κάτι που αρνείται μέχρι τώρα να πράξει.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου