Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Το κόμμα του Τραμπ

  Τετάρτη, 3/3/2021  

«Θα συνεχίσω να μάχομαι στο πλευρό σας. Δεν ξεκινάμε νέα κόμματα. Είμαστε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Θα είναι ισχυρό και ενωμένο όσο ποτέ πριν» είπε την Κυριακή ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέδριο της Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης στο Ορλάντο Φλόριδας.

Εσπευσε όμως να καλέσει τους Ρεπουμπλικανούς να ξεφορτωθούν βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος που έχουν άποψη, που δεν διάκειται ευμενώς με τον ακροδεξιό του λόγο, την επιθετικότητά του και τα ψέματά του. «Ξεφορτωθείτε τους» πρότεινε στην ομιλία του.

Είναι σίγουρο ότι ο κ. Τραμπ θα είναι πάλι υποψήφιος το 2024 αρχίζοντας από τώρα να διευρύνει την πόλωση στη χώρα, τον διχασμό στους Ρεπουμπλικανούς και το ψέμα στις δηλώσεις του.

Οι πρώτοι που θα τα βρουν σκούρα είναι αυτοί που θέλει να διώξει από το κόμμα. Αυτοί που ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του στη Βουλή και τη Γερουσία. Υπήρξαν και άλλοι που είτε δείλιασαν, είτε συμφωνούν εν πολλοίς με τη δική του πολιτική. Και ξέρουμε ποια είναι αυτή η πολιτική, που αν επικρατήσει ποτέ θα θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας σε ατμόσφαιρα θρίλερ.

Ορισμένοι από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα μετανιώσουν που δεν τον καταδίκασαν τον Ιανουάριο. Αλλά δεν έχει χαθεί η ελπίδα. Ολα εξαρτώνται από το πώς θα προχωρήσει και τι έργο θα παράξει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Ακόμη, δεν μπορούμε να κρίνουμε τη νέα κυβέρνηση. Δεν συμπλήρωσε ούτε δύο μήνες. Αλλά αντικειμενικά σκεπτόμενοι οφείλουμε να πούμε ότι ξεκίνησε να εκπληρώνει τις υποσχέσεις της γρήγορα. Εβαλε τις ΗΠΑ και πάλι στο διεθνή χάρτη, έδωσε τέλος στον απομονωτισμό, έδειξε ανθρωπιά στο μεταναστευτικό, ευαισθησία για το περιβάλλον και προχωράει με σύνεση.

Βεβαίως αρκετοί Ρεπουμπλικανοί και στα δύο Σώματα ξέχασαν γρήγορα τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και τους πέντε νεκρούς στο Καπιτώλιο. Και ήδη ξεκίνησαν την αντιπολίτευση. Οχι αυτή που επιβάλλει η πολιτική. Αλλά αυτή που επιβάλλει η εκδίκηση και ο λαϊκισμός. Εχασαν και τα δύο Σώματα και τώρα παιδεύουν την κυβέρνηση καθυστερώντας την έγκριση των νέων της υπουργών.

Εν ολίγοις ο Τραμπ κατάφερε να κάνει τη δημοκρατία άνω κάτω. Και κυρίως να ρεζιλέψει το άλλοτε δυναμικό και περήφανο κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν. Με τον Τραμπ δεν θα πάει πουθενά. Εχουν, όμως, καιρό οι Ρεπουμπλικανοί να τον στείλουν στο θέρετρό του μία και καλή. Στο κάτω κάτω είναι δικό τους καθήκον.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου