Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

 Τετάρτη, 17 Μαρτίου, 2021

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ       

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Εκδηλώσεις της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας

Μέσα στο κλίμα του κορωνοϊου γίνονται οι προετοιμασίες της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση που άρχισε την 25η Μαρτίου, 1821.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης χρησιμοποιεί το διαδίκτυό και οι συνεδριάσεις γίνονται δια μέσου zoom.  Έτσι στο πρόγραμμα που έχει κάνει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και γίνεται με τη συνεργασία των τοπικών φορέων, έχει δύο σκέλη. Όλες οι εκδηλώσεις είναι συμβολικές λόγο της πανδημίας Covid-19.

Το πρόγραμμα του πρώτου σκέλους έχει να κάνει με συμβολικές αλλά τόσο σπουδαίες εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι Ήρωες και οι Ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης. 

Η Ομοσπονδία έχει αφιερώσει τον εορτασμό των 200 χρόνων και στους Αμερικανούς Φιλέλληνες που βοήθησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες.

Λόγο της πανδημίας και την αυστηρότητα των νόμων αλλά και για να μην υπάρξει πρόβλημα με κορωνοϊό μόνο 10-15 άτομα αφήνουν οι αρχές να συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση.  Σας ενημερώνουμε ότι, θα γίνουν 4 καταθέσεις στεφάνων και θα παραδοθεί το πρωτόκολλο από 2 Δημαρχεία και το Κυβερνείο.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα γίνει δοξολογία στην Αγία Τριάδα του Lowell θα ακολουθήσει η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο Δημαρχείο της πόλης και 3 καταθέσεις στεφάνων.  Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Dr. Samuel Howe. 

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη, 25ης Μαρτίου αξίζει τον κόπο να περάσετε από το Δημαρχείο της Βοστώνης όπου θα κυματίζει η Ελληνική Σημαία.  Επίσης και στο Δημαρχείο του Lowell θα κυματίζει η Ελληνική Σημαία για μία εβδομάδα!  Ακόμα, το βράδυ της 25ης Μαρτίου, το Δημαρχείο της Βοστώνης θα είναι φωταγωγημένο με τα χρώματα της γαλανόλευκης. 

Το βράδυ της 25ης Μαρτίου θα είναι φωταγωγημένες με τα χρώματα της γαλανόλευκης οι εξής γέφυρες:  Zakim -Bunker Hill Memorial Bridge που είναι η γέφυρα στο δρόμο 93 έξω από το Boston Garden.  Longfellow Bridge που συνδέει το Boston με το Cambridge κοντά στο Massachusetts General Hospital, γνωστή και σαν Salt & Pepper Bridge.  Φωταγωγημένη θα είναι την 25η Μαρτίου και για μία εβδομάδα η γέφυρα Bridge Street στο Lowell.

Την Κυριακή 28η Μαρτίου θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Μεθοδίου και θα ακολουθήσει Δοξολογία.  Θα παρευρεθεί και το τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας.  Θα μιλήσουν ο Γενικός Πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου και καθηγητής υπεύθυνος της έδρας Καραμανλή κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Aφού θα έχει περάσει η πανδημία η Ομοσπονδία θα ανακοινώσει πολλές άλλες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας οι οποίες θα γίνουν το Φθινόπωρο.

Ζήτω η 25η Μαρτίου,1821   -   Ζήτω η Ελλάδα   -   Ζήτω οι Φιλέλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου