Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Η Σύγκλητος αφανίζει την Ηλεία από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη

 Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021

– Μονόδρομος το Μαξίμου και το Υπουργείο Παιδείας – «Κλειδί» το Μηχανογραφικό για Μουσειολογία και Γεωπονία

Το  Μαξίμου και το Υπουργείο Παιδείας είναι πλέον μονόδρομος μετά την απόφαση της Συγκλήτου η οποία με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε τον αφανισμό της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Συγκεκριμένα από τους 51 συμμετέχοντες συγκλητικούς, οι 45 είπαν «ναι» στην κατάργηση των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων, 3 ψήφισαν «όχι», η πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας κ. Ζαφειροπούλου Αναστασία και δύο από τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και 3 εκπρόσωποι συλλόγων ψήφισαν «λευκό».

«Κλειδί» το μηχανογραφικό

Η σύγκλητος αποφάσισε τη συγχώνευση της Μουσειολογίας και την μεταφορά του τμήματος Γεωπονίας. Όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να εκδοθεί νόμος αφού με νόμο δημιουργήθηκαν. Κάποιοι συγκλητικοί και όχι μόνο τονίζουν ότι αυτό μπορεί να γίνει  μόνο με ΠΔ αλλά το ΠΔ δεν καταργεί το νόμο. Το πιθανότερο όμως είναι τα επόμενα βήματα να γίνουν με Υπουργική Απόφαση, με την οποία δημιουργείται το Μηχανογραφικό. Εκεί λοιπόν για την Μουσειολογία δεν θα βάλουν εισακτέους για δε τη Γεωπονία οι εισακτέοι θα είναι ορισμένοι και στη συνέχεια με νόμο θα γίνει η μεταφορά του τμήματος στο Μεσολόγγι.

Θα πρέπει να υπάρξει απόφαση από το θεσμικό μέτωπο για επίσκεψη στον πρωθυπουργό και το υπουργείο Παιδείας, γιατί το θέμα είναι πολιτικό.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου