Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Παραίτηση 9 κορυφαίων ειδικών της Υγείας στη ΝΥ λόγω χλευασμών του Κουόμο

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ για τους εμβολιασμούς στις 23 Ιανουαρίου.(AP Photo/Mary Altaffer, Pool)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). «Οταν λέω ‘ειδικοί’ σε αποσπάσματα δηλώσεών μου, ακούγεται σαν να λέω ότι δεν εμπιστεύομαι πραγματικά τους ειδικούς», ανέφερε ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο και έσπευσε να προσθέσει: «Επειδή δεν τους εμπιστεύομαι».

Ο αναπληρωτής επίτροπος για τη δημόσια υγεία στο υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης παραιτήθηκε στα τέλη του καλοκαιριού. Λίγο αργότερα, ο διευθυντής του γραφείου ελέγχου μεταδοτικών ασθενειών παραιτήθηκε. Το ίδιο έκανε και ο ιατρικός διευθυντής επιδημιολογίας. Τον περασμένο μήνα, η επιδημιολόγος της πολιτείας είπε επίσης ότι θα φύγει.

Τα τύμπανα των υψηλού επιπέδου αποχωρήσεων στη μέση της πανδημίας ήχησαν, καθώς το ηθικό καταποντίστηκε στο Τμήμα Υγείας και ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας εξέφρασαν ανησυχία ο ένας στον άλλο για το ότι παραμερίζονται και αντιμετωπίζονται χωρίς σεβασμό, σύμφωνα με πέντε άτομα που έχουν άμεση εμπειρία. Η ανησυχία είχε έναν σχεδόν μοναδικό αίτιο, τον κυβερνήτη Αντριου Κουόμο.

Ακόμα και όταν η πανδημία συνεχίζει να μαίνεται και η Νέα Υόρκη αγωνίζεται να εμβολιάσει έναν μεγάλο και ανήσυχο πληθυσμό, ο κ. Κουόμο έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της δικής του γραφειοκρατίας στον τομέα της δημόσιας υγείας. Οι αναχωρήσεις υπογράμμισαν το βαθμό στον οποίο η πολιτική κατά της πανδημίας έχει τεθεί από τον κυβερνήτη, ο οποίος με τους βοηθούς του δημιούργησε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού που αντιμετωπίζει πρόωρες καθυστερήσεις.

Η προβληματική διάθεση εμβολίων έγινε αφού ο κ. Κουόμο αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τα μακροχρόνια σχέδια εμβολιασμού που το υπουργείο Υγείας είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σε συντονισμό με τοπικές υπηρεσίες υγείας. Ο κ. Κουόμο αντ' αυτού υιοθέτησε μια προσέγγιση που βασίστηκε στα μεγάλα νοσοκομειακά συστήματα για τον συντονισμό των εμβολιασμών όχι μόνο του προσωπικού τους, αλλά και μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κυβερνήτης έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι πίστευε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να έχει περισσότερο έλεγχο στην πολιτική της πανδημίας από πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας, οι οποίοι είπε ότι δεν είχαν κατανόηση για το πώς να κάνουν στον πραγματικό κόσμο μίας ευρείας κλίμακας επιχείρηση, όπως είναι οι εμβολιασμοί. Μετά από πρώιμα προβλήματα, στα οποία χορηγήθηκαν σχετικά λίγες δόσεις, ο ρυθμός εμβολιασμού έχει αυξηθεί και η Νέα Υόρκη είναι τώρα περίπου 20ή στο έθνος σε ποσοστό κατοίκων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

«Οταν ακούγεται να λέω ‘εμπειρογνώμονες’ σε δηλώσεις του, ακούγεται σαν να λέω ότι δεν εμπιστεύομαι πραγματικά τους ειδικούς», δήλωσε ο κ. Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, αναφερόμενος στην επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Επειδή δεν το κάνω. Επειδή δεν το κάνω» έσπευσε να εξηγήσει.

Τα σχόλιά του αντικατοπτρίζουν ένα ρήγμα μεταξύ του ανώτατου εκλεγμένου αξιωματούχου της πολιτείας και των ειδικών στον τομέα της υγείας που έχει σημειωθεί σε διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο ανάγκασε σε παραίτηση τον επικεφαλής του σεβαστού τμήματος υγείας της Νέας Υόρκης το καλοκαίρι. Σε όλη τη χώρα, μεγάλος αριθμός απογοητευμένων και συγκλονισμένων αξιωματούχων δημόσιας υγείας έχουν παραιτηθεί.

Στο Ολμπανι, οι εντάσεις επιδεινώθηκαν τους τελευταίους μήνες καθώς οι αξιωματούχοι της υγείας ανέφεραν ότι συχνά ανακάλυπταν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική πανδημίας μόνο μετά τις ανακοινώσεις του Κουόμο που τους ζητούσε μετά να κάνουν αλλαγές σύμφωνα με τις δικές του ανακοινώσεις.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου