Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ασκηση «Γαλάζια πατρίδα» σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο από τις 25 Φεβρουαρίου

 Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Να τορπιλίσει τις διερευνητικές με την Ελλάδα, ενώ η τελευταία αναμένει απάντηση για τη συνέχεια των επαφών, φαίνεται πως επιδιώκει η Άγκυρα

Τουρκία : Ασκηση «Γαλάζια πατρίδα» σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο από τις 25 Φεβρουαρίου | tovima.gr

Να τορπιλίσει τις διερευνητικές με την Ελλάδα, ενώ η τελευταία αναμένει απάντηση για τη συνέχεια των επαφών, φαίνεται πως επιδιώκει η Άγκυρα.

Με το σκάφος ερευνών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού «Τσεσμέ» να βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου, έχοντας δεσμεύσει για έρευνες την περιοχή με παράνομη Navtex, η Άγκυρα ανακοίνωσε άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan) για την περίοδο ανάμεσα στις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου, σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εν λόγω άσκηση που προανήγγειλε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών μέσων.

Η άσκηση δεν είχε πραγματοποιηθεί το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, ενώ το 2019 απέπλευσαν 104 πολεμικά πλοία, σχεδόν το σύνολο του τουρκικού στόλου, με τη «Γαλάζια Πατρίδα» να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε στρατιωτική άσκηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών πλοίων και της Ακτοφυλακής.

Ερντογάν: Ο ενθουσιασμός να μας υποδηλώσουν άρχισε με την εισβολή στη Σμύρνη

Την ίδια στιγμή, ο Ρετζέπ Ραγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κομματικό συνέδριο, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση κατά της Ελλάδας κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν.

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «εισβολή» της Ελλάδας στα εδάφη της Ανατολίας πριν από έναν αιώνα, με τους Έλληνες να καταλήγουν στον… κόλπο της Σμύρνης.

«Η επίθεση από ορισμένους στρατούς κάποτε, όπως στο πρώτο τέταρτο του περασμένου αιώνα, αποτελεί απόπειρα εισβολής απευθείας στα εδάφη μας. Ο ενθουσιασμός να μας καταστήσουν αιχμαλώτους τους στην Ανατολία, που άρχισε με την εισβολή στη Σμύρνη, και να μας αφανίσουν -αν είναι δυνατόν-, κατέληξε σε απογοήτευση στα νερά του κόλπου της Σμύρνης» είπε σε προκλητικό ύφος και πρόσθεσε:

«Το έθνος μας, το οποίο μετέτρεψε τη συνθήκη των Σεβρών σε κουρελόχαρτο στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ιδρύοντας την Τουρκική Δημοκρατία ενίσχυσε την 1000χρονη παρουσία του στην Ανατολία. Όσοι συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να εισβάλουν σε αυτήν την ιερή γη με τους στρατούς τους, κατέφυγαν για τον ίδιο σκοπό σε νέες ύπουλες μεθόδους» κατέληξε.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου