Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός: Τριχόπτωση μεταξύ των συμπτωμάτων της μακροχρόνιας Covid

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και ποια άλλα «κύρια μακροπρόθεσμα συμπτώματα» εντοπίστηκαν.

GETTY

Σχεδόν το ένα τέταρτο των ασθενών με COVID-19 υποφέρουν από τριχόπτωση εντός έξι μηνών από τη μόλυνση, με τις γυναίκες να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν αρκετά μακροπρόθεσμα συμπτώματα στη Γουχάν της Κίνας, όπου ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 και διαπίστωσαν ότι 359 από τους 1.655 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο εμφάνισαν τη συγκεκριμένη πάθηση.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet, διαπίστωσε επίσης ότι η κόπωση, δύσπνοια, ζάλη και πόνος στις αρθρώσεις ήταν «κύρια μακροχρόνια συμπτώματα» του κορονοϊού.

Οι συγγραφείς της έρευνας δήλωσαν ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία εξαιτίας της COVID-19 παραμένουν «σε μεγάλο βαθμό ασαφείς».

Η μελέτη αφορούσε ασθενείς που είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Σιν Γιν Ταν μεταξύ 7 Ιανουαρίου και 29 Μαΐου 2020 έχοντας αποθεραπευτεί.

Οι ερευνητές τους παρακολούθησαν για έξι μήνες. Από τα ευρήματα προέκυψε ότι το 63% των ασθενών εμφάνισαν κόπωση ή μυϊκή αδυναμία, 26% υπέφεραν από προβλήματα ύπνου, 23% είχαν άγχος ή κατάθλιψη και 22% υπέφεραν από τριχόπτωση.

Διαπίστωσαν, επίσης, ότι το 76% των ασθενών ανέφεραν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα έξι μήνες μετά την έναρξη του πρώτου συμπτώματος, με την αναλογία αυτή να είναι υψηλότερη στις γυναίκες.

Οι ασθενείς που νόσησαν βαριά από τον ιό είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από μυϊκή αδυναμία και κατάθλιψη.

Σε μια τριμηνιαία έρευνα παρακολούθησης 538 ασθενών με COVID-19, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «η σωματική εξασθένιση ή η κόπωση, η πολύπνοια μετά από δραστηριότητα (ταχεία αναπνοή ή λαχάνιασμα) και η αλωπεκία ήταν πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άνδρες».

Οι συγγραφείς επισημαίνουν ακόμη ότι οι γυναίκες ασθενείς και όσοι νόσησαν σοβαρά από τον ιό κινδυνεύουν περισσότεριο από «επίμονα ψυχολογικά προβλήματα», όπως το άγχος και το στρες.

(με πληροφορίες από Skynews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου