Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Καταδίκη-πρόκληση Βορειοηπειρώτη στο Αργυρόκαστρο

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ευρωκίνηση

Η πόλη του Αργυροκάστρου. Φωτογραφία: Eurokinissi26/2/2021     

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ. Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου Αργυροκάστρου να καταδικάσει τον πρόεδρο του Σωματείου «Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου» (ΚΑΒΗ), Μόντη Κολίλα για πρόκληση αναταραχών, σε μια νέα προσπάθεια της κυβέρνησης Ράμα να εκφοβίσει τον ελληνικό πληθυσμό της Βορείου Ηπείρου.

Ειδικότερα, ο κ. Κολίλας καταδικάστηκε ερήμην με την κατηγορία «πρόκληση μίσους και ταραχών, διάδοση αντισυνταγματικών κειμένων και οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια», σε μια τιμωρητική κίνηση των αλβανικών Αρχών απέναντι στην δράση του για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η αφορμή για το κατηγορητήριο δόθηκε από την παρουσία του σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 104ης Επετείου Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, στις 12 Μαϊου του 2018, όταν και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Η καταδίκη του κ. Κολίλα έχει προκαλέσει την οργή της ελληνικής μειονότητας, με δεδομένο ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε χωριό της αναγνωρισμένης ζώνης, όπου οι Ελληνες έχουν τα ανάλογα δικαιώματα, ενώ δεν παρουσιάστηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο αντιπρόεδρος του ΚΑΒΗ προσέβαλε τα εθνικά σύμβολα της Αλβανίας.

«Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η πολιτική και τα ευχολόγια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1990 έως σήμερα, περί ‘ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας’, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη και κάθε αρμόδιο φορέα να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό του αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου Μόντη Κολίλα, καθώς και ολόκληρου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που δοκιμάζεται ξανά τα τελευταία χρόνια από την τακτική λευκής εθνοκάθαρσης που ασκεί εναντίον του ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΑΒΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του κ. Κολίλα είναι αδερφή του Χειμαρριώτη Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε από Αλβανούς εξτρεμιστές επειδή μιλούσε Ελληνικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου