Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Κομισιόν: Σοβαρή ανησυχία για την πίεση προς το φιλο-κουρδικό κόμμα στην Τουρκία

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Κομισιόν: Σοβαρή ανησυχία για την πίεση προς το φιλο-κουρδικό κόμμα στην Τουρκία

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τη «σοβαρή ανησυχία» της για τη συνεχιζόμενη πίεση των τουρκικών αρχών προς το φιλο-κουρδικό κόμμα HDP εκφράζει η Ε.Ε., με ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

. Η πίεση αυτή, όπως αναφέρεται, ασκείται μέσω νέων συλλήψεων, την αντικατάσταση εκλεγμένων δημάρχων, δικαστικές διώξεις «που δείχνουν να έχουν πολιτικά κίνητρα» και την απόπειρα άρσης της κοινοβουλευτικής ασυλίας μελών του τουρκικού κοινοβουλίου.

Οι εξελίξεις αυτές, σημειώνεται, προστίθενται στη μη εφαρμογή εκ μέρους της Τουρκίας της ετυμηγορίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπέρ της αποφυλάκισης του ηγετικού στελέχους του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αλλά και στην κράτηση «εκατοντάδων τοπικών πολιτικών, εκλεγμένων αξιωματούχων και μελών» του κόμματος με κατηγορίες εμπλοκής στην τρομοκρατία.

Οποιαδήποτε φερόμενα αδικήματα θα πρέπει να εξεταστούν βάσει των νόμιμων διαδικασιών και με τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητας, σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΥΕΔ. Ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., η Τουρκία «πρέπει να διαφυλάξει το δημοκρατικό της σύστημα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου και την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».  

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου