Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Παραίτηση Ισ. Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λόγω της ανακοίνωσης για Κουφοντίνα

  Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Παραίτηση Ισ. Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λόγω της ανακοίνωσης για Κουφοντίνα

Επιστολή παραίτησης από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση του για την θέση που έλαβε η Ένωση προ ημερών, μέσω του γραφείου τύπου, ζητώντας να αναθεωρήσει η Πολιτεία τη στάση της για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Ντογιάκος, στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών», ενώ αναφέρεται στα θύματα δικαστές και εισαγγελείς τρομοκρατικών ενεργειών.

Παράλληλα μέλη της διοικήσεως της Ένωσης Δικαστών διαχώρισαν με ανακοίνωσή τους τη θέση τους στο θέμα Κουφοντίνα από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης και ζήτησαν την σύγκλιση γενικής συνέλευσης.

Την εν λόγω ανακοίνωση υπογράφουν οι Δημ. Φούκας, Ελευθερία Κώνστα, Ευστάθιος Βεργώνης και Μαίρη Μπουτάκη.

Τι αναφέρεται στην επιστολή – παραίτηση: 

Όπως αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η ΕΔΕ με την εν λόγω ανακοίνωσή της παρέβλεψε ότι:

1) τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της,

2) ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και

3) παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων».

Παράλληλα, ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι, επειδή η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ είναι «καθ΄ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφορα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της ΕΔΕ, επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει, ενέργεια της».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου