Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Δεκάδες Boeing καθηλώνονται ξανά στο έδαφος μετά τα περιστατικά με «βροχή συντριμμιών»

  Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατάρρευσης του κινητήρα του αεροσκάφους πάνω από το Ντένβερ.

ASSOCIATED PRESS

Η «βροχή από συντρίμμια» αεροσκαφών σε κατοικημένες περιοχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν προκαλέσει συναγερμό στις ρυθμιστικές αρχές, που διέταξαν την προσωρινή καθήλωση στο έδαφος ορισμένων παλαιότερων αεροσκαφών της Boeing.

Η ολλανδική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, μετά την πτώση, πριν από δύο ημέρες, συντριμμιών από ένα εμπορευματικό αεροσκάφος Boeing 747 400, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο, την ίδια ημέρα με ένα ανάλογο περιστατικό στο Ντένβερ του Κολοράντο, κατά το οποίο ένα άλλο μοντέλο της Boeing, ένα 777, με 241 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να κάνει εκτάκτως αναστροφή μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον δεξιό κινητήρα του. Τη Δευτέρα όλα τα Boeing 777, που είναι εξοπλισμένα με τον ίδιο κινητήρα, καθηλώθηκαν.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει την ίδια ώρα βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή της κατάρρευσης του κινητήρα στην πτήση 328 της United Airlines. Στις αποκαλυπτικές εικόνες ο κινητήρας φαίνεται να πιάνει φωτιά στον αέρα, προτού τα κομμάτια του αρχίσουν να πέφτουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στην Ολλανδία, επρόκειτο για ένα φορτηγό αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 747 400, που αντιμετώπισε δυσκολίες λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, το Σάββατο το απόγευμα, από το αεροδρόμιο Μάαστριχτ Άαχεν, με τον πύργο ελέγχου να εντοπίζει «φωτιά στον κινητήρα», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε η διεύθυνση του αερολιμένα την Κυριακή.

«Διεξάγεται μια τεχνική έρευνα. Επομένως, θα εξετάσουμε εάν υπάρχει κάποια ευθύνη σε ό,τι συνέβη. Η εταιρεία Boeing θα ερωτηθεί», δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της ολλανδικής αστυνομίας, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Το αεροσκάφος, το οποίο είχε κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη και μετέφερε εμπορεύματα, μεταξύ άλλων φαρμακευτικά προϊόντα, προχώρησε εντέλει σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λιέγης, στο γειτονικό Βέλγιο.

Ολλανδικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα συντρίμμια τα οποία έπεσαν στο έδαφος στο Μέρσεν, κοντά στο Μάαστριχτ. Ένα εξ αυτών είχε καταλήξει στο αμάξωμα ενός οχήματος.

«Σοκαρίστηκα το ίδιο με όλους τους κατοίκους» της κοινότητας, δήλωσε σήμερα στο AFP η δήμαρχος του Μέρσεν, Μίριαμ Κλέρμοντς- Άρετς, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Η δήμαρχος, που διαμένει κοντά στο αεροδρόμιο, περιέγραψε ότι «άκουσε τις αναφλέξεις που προέρχονταν από το αεροσκάφος», διευκρινίζοντας πως έπεσαν «πολλά θραύσματα».

Σύμφωνα με την ίδια, τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση των συντριμμιών, μια «ηλικιωμένη κυρία και ένα παιδί». Η γυναίκα χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση τη νύχτα.

Το αεροδρόμιο Μάαστριχτ Ααχεν, στην Ολλανδία, ανέφερε πως «λυπάται για το περιστατικό» και θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους τραυματίες.

(με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου