Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ο δύσκολος δρόμος του Τσάρλι Κριστ για το χρίσμα του υποψηφίου Κυβερνήτη

 Δευτέρα, 1η Μαρτίου, 2021


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύσκολη αναμένεται η προσπάθεια του ομογενούς Ομοσπονδιακού Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist) να αποσπάσει το χρίσμα του υποψηφίου Κυβερνήτη της Φλόριδα, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το περιοδικό “Politico”.

Ο Τσάρλι Κριστ, ο οποίος διετέλεσε Κυβερνήτης της Πολιτείας από το 2007 έως το 2011, με την στήριξη, τότε, του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος, άλλαξε πολιτική ταυτότητα πριν από μερικά χρόνια, διανύοντας ήδη την τρίτη θητεία του ως Αντιπρόσωπος της 13ης Περιφέρειας της Φλόριδα στην Ομοσπονδιακή Βουλή.

Όπως τονίζει το Politico, ο Κριστ θεωρεί πως μπορεί να εκφράσει τις θέσεις της ευρείας συμμαχίας που συγκροτείται εντός του Δημοκρατικού Κόμματος και να αποτελέσει μια ελκυστική πολιτική αντιπρόταση για τους πολίτες της Φλόριδας, απέναντι στον Ρεμπουπλικανό Κυβερνήτη, Ρον ντε Σάντις (Ron De Santis).  Την άποψη αυτή δεν φαίνεται να ενστερνίζονται υψηλόβαθμα στελέχη, όπως ο Τόμας Κένεντυ (Thomas Kennedy), ο οποίος εξελέγη πρόσφατα στην Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος στην Φλόριδα.

“Δεν νομίζω ότι ενθουσιαζει ένα κομμάτι της βάσης που χρειαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε την κατάλληλη εκστρατεία σε επίπεδο Πολιτείας.  Δεν νομίζω ότι ένας πρώην Ρεμπουπλικανός Κυβερνήτης - ο οποίος ηττήθηκε στις Πολιτειακές εκλογές στο παρελθόν και, όπως είναι φυσιολογικό, δεν είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων που πραγματοποιούνται στην χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια - θα είναι ο κατάλληλος για να αντιμετωπίσει μια αναμενόμενη σκληρή εκλογική μάχη ενάντια στον Ρον ντε Σάντις”, είναι η θέση του Κένεντυ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον “Εθνικό Κήρυκα” (“Ε.Κ.”) ο Τσάρλι Κριστ είχε παραδεχτεί πως κάνει σκέψεις για μια απόπειρα επιστροφής στην “κεφαλή” της Πολιτείας, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι, επί του παρόντος, δίνει πρωτίστως βάση στις νομοθετικές υποχρεώσεις του στο Κονγκρέσσο.

“Είναι κάτι που το σκέφτομαι. Αυτή τη στιγμή δεν δίνω πολύ χρόνο σε αυτήν τη σκέψη, επειδή επικεντρώνομαι σε αυτό που κάνουμε, στο να και βοηθήσω τη νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να ξεκινήσει καλά. Αλλά πολλοί φίλοι το έχουν προτείνει, και έτσι το σκέφτομαι”, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Πάντως, οι πληροφορίες του Politico δεν είναι ενθαρρυντικές για τον Κριστ, καθώς αναφέρουν πως ορισμένοι από τους παραδοσιακούς “συμμάχους” του σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες δεν τον υπολογίζουν ιδιαίτερα για τις κυβερνητικές εκλογές στην Φλόριδα, στηρίζοντας ήδη άλλους πιθανούς υποψηφίους.  Όμως, συμπληρώνεται πως έχει αποδειχθεί, κατά το παρελθόν, “πολύ σκληρός για να πεθάνει”: Το 2006, προερχόμενος από την Πολιτειακή Γερουσία, εξελέγη Γενικός Εισαγγελέας της Φλόριδα, γνωστός για την αποφασιστικότητά του απέναντι στις συμμορίες.  Η δημοφιλία του ήταν τόσο ισχυρή, που έφτασε σε σημείο να ακουστεί για πιθανός υποψήφιος Αντιπρόεδρος, το πλευρό του αείμνηστου Τζον Μακέιν (John McCain).  Όμως, συγκέντρωσε την αντίδραση της πιο συντηρητικής πτέρυγας του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος, όταν εξήρε μια νομοθετική πρωτοβουλία του τότε προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα (Barrack Obama).  Σταδιακά, έγινε ανεπιθύμητος στους Ρεμπουπλικανούς, αποχώρησε, πολιτεύτηκε ως ανεξάρτητος, ηττήθηκε από τον Μάρκο Ρούμπιο (Marco Rubio) στις εκλογές για την Γερουσία, απενεργοποιήθηκε πολιτικά αλλά επανήλθε δριμύτερος και εξελέγη Βουλευτής ως Δημοκρατικός, το 2017.

Μετριοπαθή στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως ο Τζόσεφ Γκέλερ (Joseph Geller), ανησυχούν πως σε περίπτωση που ο Κριστ και κάποιος επιπλέον υποψήφιος που πρόσκεινται στην “γραμμή Μπάιντεν” διεκδικήσουν το χρίσμα, θα διασπάσουν την ψήφο της συγκεκριμένης πτέρυγας, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί υποψήφιος κάποιος προοδευτικός, ο οποίος, πιθανότατα, δεν θα έχει τύχη απέναντι στον ντε Σάντις.

Υπενθυμίζεται πως οι Δημοκρατικοί υπέστησαν ήττα στην Φλόριδα τον περασμένο Νοέμβριο, τόσο στις προεδρικές εκλογές, όσο και σε επίπεδο Κονγκρέσσου.

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου