Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Φτώχυνε το Λόουελ με την εκδημία του Παναγιώτη Κόκκαλη

  Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Εθνικός Κήρυξ

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Κόκκαλης, ιδιοκτήτης επί 67 έτη του ιστορικού εστιατορίου "Ολύμπια" του Λόουελ. Φωτογραφία: Παραχώρηση Οικογενείας

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ιστορική πόλη του Λόουελ φτώχυνε πολύ με την εκδημία του ομογενή Παναγιώτη Κόκκαλη, ιδιοκτήτη επί 67 έτη του ελληνικού εστιατορίου «Ολύμπια» μέσα στην ελληνική παροικία της πόλης και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος. Ο αείμνηστος απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών στο Νοσοκομείο «Tufts» της Βοστώνης έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του οικογένεια.

Γεννήθηκε στο χωριό Πορτί της Καλαμπάκας στις 29 Ιανουαρίου του 1932 εκ γονέων Κωνσταντίνου και Αικατερίνης Κόκκαλη. Μετανάστευσε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν 14 ετών και εγκαταστάθηκαν στην πόλη Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, ενώ αργότερα μετακόμισαν στο Λόουελ.

Υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό κατά τον Πόλεμο της Κορέας. Αμέσως μετά την αφυπηρέτηση και την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε την πορεία της ζωής του στην αρχή ως πλύστης πιάτων, στη συνέχεια ως μάγειρας και βαθμηδόν συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ολύμπια» μαζί με τον συνέταιρό του Σωκράτη Τίγκα, ο οποίος απεβίωσε στις 8 Νοεμβρίου του 2009. Ο αείμνηστος Σωκράτης Τίγκας διετέλεσε ιεροψάλτης στην κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Γούμπερν της Μασαχουσέτης όταν ιεράτευε σ’ αυτήν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος και πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος ως Αρχιμανδρίτης, κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University). Ο «Ε.Κ.» είχε γράψει προ ετών εκτενώς για το θέμα.

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Κόκκαλης διακρινόταν για το μειλίχιο του χαρακτήρα του, το πολύ του φιλότιμο και τη φιλοξενία. Υποδεχόταν επί ολόκληρες δεκαετίες τους πελάτες του «Ολύμπια» πάντοτε με χαμόγελο και με έναν καλό λόγο στην είσοδο του εστιατορίου, ενώ είχε ένα συγκεκριμένο τραπέζι που καθόταν στην είσοδο μαζί με τον συνέταιρο και φίλο του Σωκράτη Τίγκα με τον οποίον συζητούσαν θέματα της Ελλάδος και της Ομογένειας, ενώ σχεδόν πάντοτε στην παρέα τους ήταν και κάποιοι ομογενείς. Ηταν δε αμφότεροι πιστοί και αφοσιωμένοι αναγνώστες του «Ε.Κ.» επί εξήντα έτη.

Βοηθούσε αθόρυβα και διακριτικά ανθρώπους που είχαν ανάγκη, αλλά και τις κοινότητες του Λόουελ και το Ελληνικό Ημερήσιο Σχολείο της κοινότητας της Αγίας Τριάδας.

Καταλείπει την αγαπητή του σύζυγο Βαρβάρα επί 63 χρόνια, τον γιο του Κωνσταντίνο, τη σύζυγό του Γεωργία και τρεις εγγονές τη Βαρβάρα, τη Φανούλα και την Πέτρα. Καταλείπει επίσης τρεις αδελφές την Στεφανία Τόμας, τη Φωτεινή Τίγκα και τον σύζυγό της Κώστα και την Σία Σπύρου, καθώς επίσης και πολλούς ανιψιούς και ανιψιές.

Η Εξόδιος Ακολουθία του τελέσθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της πανδημίας στον ναό της Αγίας Τριάδος. Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να στείλουν χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ντράκετ ως εξής: The Assumption of the Virgin Mary Greek Orthodox Church, 1160 Mammouth Rd, Dracut, MA. 01826 ή το Ελληνικό Ημερήσιο Σχολείο της κοινότητας Αγίας Τριάδος ως εξής: Hellenic American Academy 41 Broadway Street, Lowell, MA. 01854.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου