Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Oι δύο Δημοκρατικοί κυβερνήτες που «πλήρωσαν ακριβά το τίμημα» της πανδημίας

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, 2021

Αssociated Press

Ο Αντριου Κουόμο σε ομιλία του τον περασμένο Μάρτιο, στο Κέντρο Τζέικομπ Τζάβιτς. (AP Photo/John Minchillo, File)

ΟΛΜΠΑΝΙ. ΝΥ. («ΑΡ»). Στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, δύο Δημοκρατικοί κυβερνήτες σε αντίθετα άκρα της χώρας χαιρετίστηκαν ως ήρωες για την ηγεσία τους κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Τώρα είναι ηγέτες που ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.

Ο Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) της Νέας Υόρκης και ο Γκέιβιν Νιούσομ (Gavin Newsom) της Καλιφόρνιας εμπλέκονται σε διαφορετικά πολιτικά δεινά. Για τον Κουόμο, μια ομοσπονδιακή έρευνα διερωτάται κατά πόσον η κυβέρνησή του επιδίωξε να κρύψει τον πραγματικό απολογισμό της πανδημίας. Για το Νιούσομ, επιδιώκεται μια προσπάθεια ανάκλησης που τροφοδοτείται από την αντίθεση στα κλεισίματα της οικονομίας - και τα προσωπικά του λάθη.

Αλλά και για τους δύο άνδρες η ουσία είναι ξεκάθαρη: Εάν δεν είστε προσεκτικοί, η ίδια κρίση που μπορεί να αυξήσει ό,τι καλό κάνατε μπορεί εξίσου να σας γκρεμίσει.

«Είχαμε πάρα πολλές στιγμές που ολοκληρώθηκαν στην πορεία», δήλωσε η Ρεμπέκα Κατζ (Rebecca Katz), μια Δημοκρατική στρατηγική αναλύτρια που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, η οποία συνέκρινε μια πρωταρχική πρόκληση σε βάρος του Κουόμο το 2018, με τους πρόωρους κομπασμούς του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους μετά την κατάκτηση του Ιράκ.

Ο ιός Covid-19 υπήρξε μια ιδιαίτερα οδυνηρή εικόνα τότε. Ο ιός τώρα επεκτείνεται στο δεύτερο έτος του, ένα χρονοδιάγραμμα που λίγοι θα μπορούσαν να κατανοήσουν όταν τα σχολεία και οι χώροι εργασίας κλείστηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο και οι κυβερνήτες που ελέγχουν τα κλεισίματα, έπαιξαν για πρώτη φορά εξέχοντες ρόλους στη ζωή των Αμερικανών.

Αμφότεροι οι Κουόμο και Νιούσομ είχαν τις στιγμές τους με τον τρόπο τους. Ο Κουόμο εμφανιζόταν στην τηλεόραση για καθημερινή ενημέρωση με ένα σχεδόν πατρικό τόνο, σχεδόν φιλοσοφικό και επίσης έντονα επικριτικό για την κυβέρνηση του Τραμπ. Εγιναν θέαμα που έπρεπε να βλέπει κάποιος, και σε αυτό βοήθησε και ο αδερφός του Κουόμο, Κρις, παρουσιαστής ειδήσεων CNN. Ο Νιούσομ, στο μεταξύ, καθιέρωσε πρόωρα «απαγορευτικά» και για μια στιγμή η κατάστασή του απέφυγε το χειρότερο από τον ιό. Ηταν μια πιο ομαλή, καθησυχαστική παρουσία. Απέφυγε με επιμέλεια τον κομματισμό, έχοντας βρεθεί μάλιστα και σε μία διαφήμιση για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά τελικά, ήταν οι πράξεις τους, όχι ο τόνος ή τα λόγια τους, που τους προσγείωσαν στην πραγματικότητα.

Αssociated Press

O Γκέιβιν Νιούσομ. (AP Photo/Rich Pedroncelli, File)

«Πρόκειται για δύσκολο πράγμα» ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής Ρομπ Στάτζμαν (Rob Stutzman) στην Καλιφόρνια, σημειώνοντας ότι οι κυβερνήτες κρίνονται για τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης ήταν άσχημα παντού. «Στο τέλος της ημέρας, αυτές οι διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήτες έχουν κάνει πολύ μικρή διαφορά επειδή ένας είναι ο ιός».

Κάποιοι κυβερνήτες κατάφεραν να αποφύγουν μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις, όπως ο Ρεπουμπλικανός Τσάρλι Μπέικερ (Charlie Baker) στη Μασαχουσέτη ή ο Δημοκρατικός Τζάρεντ Πόλις (Jared Polis) στο Κολοράντο. Ωστόσο, οι ταλαιπωρίες των Κουόμο και Νιούσομ δείχνουν πόσο οι μεγάλες πολιτείες είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυβερνηθούν και πάντα κάτω από το μικροσκόπιο - κάτι που αποδείχθηκε επίσης στο Τέξας, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της χώρας υπέστη εκτεταμένες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια αρκτικής καταιγίδας που πυροδότησε κριτική για τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη, Γκρεγκ Αμποτ (Greg Abbott).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου