Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ολυμπιακός : Θρυλική πρόκριση με Χασάν στο 88′

Ο Ολυμπιακός στους 16 του UEFA

Ο Χασάν πέτυχε το χρυσό γκολ για τον Ολυμπιακό στο 88′, με το οποίο οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Ο «Φαραώ» λύτρωσε την ελληνική ομάδα και έδωσε το εισιτήριο για την επόμεηη φάση.


Ο Χασάν πέτυχε το χρυσό γκολ για τον Ολυμπιακό στο 89′, με το οποίο οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο «Φαραώ» λύτρωσε την ελληνική ομάδα και έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η ομάδα του λιμανιού ηττήθηκε 2-1 στην Ολλανδία, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Χασάν έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Ο Αιγύπτιος στράικερ έκανε και πάλι τη διαφορά για τους ερυθρόλευκους, χαρίζοντας μια τεράστια πρόκριση στους πειραιώτες.

Ο διεθνής σέντερ φορ του Ολυμπιακού μπήκε στο ματς σαν αλλαγή και ήταν αυτός που λύτρωσε τους ερυθρόλευκους, μ’ ένα παλικαρίσιο γκολ το οποίο πανηγύρισαν έξαλλα εκατομμύρια οπαδοί των ερυθρόλευκων σε όλο τον κόσμο.

Οι Ερυθρόλευκοι υπερασπίστηκαν το 4-2 του πρώτου αγώνα και παρά την ήττα με 2-1 στην Ολλανδία, πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες είδαν την PSV να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο με τον Ζαχάβι (23’, 44’), αλλά στο δεύτερο μέρος τα έδωσαν όλα. Πάλεψαν μέχρι τέλους και παρά το γεγονός ότι τύχη τους γύρισε την πλάτη, αφού είχαν δύο δοκάρια με τους Καμαρά (50’) και Φορτούνη (78’), στο 88’ κατάφεραν να σκοράρουν με τον Αχμέντ Χασάν και να πάρουν την πρόκριση.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός έκανε και πάλι το… θαύμα του, με τον διεθνή στράικερ στο 88’ να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Εμβογκό και τον Ολυμπιακό στους «16». Μια μάγκικη, θρυλική, πρόκριση, με τους Πειραιώτες να αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι έχουν μέταλλο, ψυχή και δεν τα παρατούν ποτέ. Απόψε, δικαιώθηκαν για την υπομονή και την επιμονή τους και έφεραν μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια επιτυχία, που πανηγύρισαν με την ψυχή τους ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους στους 16 της διοργάνωσης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά και Καμαρά, με τους Βαλμπουενά, Μπρούμα και Ελ Αραμπί στην επίθεση. O Σμιντ παρέταξε την PSV με 3-5-2, έχοντας στην 11άδα τους Εμβογκό, Τέζε, Μποσκάγλι, Βλεργκέβερ, Ντάμφρις, Ροσάριο, Γκέτσε, Τόμας, Μαξ, Ζάχαβι και Μάλεν.

Ευκαιρία ο Ελ Αραμπί, γκολ ο Ζαχάβι

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τους Πειραιώτες να μην απειλούνται από τους γηπεδούχους. Στην επίθεση οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Εμβογκό με τους Βαλμπουενά, Μπρούμα και Ελ Αραμπί. Στο 15’ μάλιστα ο Μαροκινός επιθετικός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, μετά τη σέντρα που έκανε ο Μπρούμα και την κόντρα σε αμυντικό της PSV, αλλά η κεφαλιά του έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Εμβογκό.

Μετά το 15άλεπτο, οι παίκτες του Σμιντ πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα του Ολυμπιακού, κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 23’ μάλιστα μετά από κόρνερ, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Ζαχάβι. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το κόρνερ που είχαν κερδίσει από δεξιά, ο επιθετικός της PSV πήδηξε ψηλότερα από όλους,  έκανε την κεφαλιά, ο Ζοσέ Σα προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά δεν τα κατάφερε και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Οι Ολλανδοί έκαναν το 1-0 στο 23’, χωρίς να έχουν ουσιαστικά απειλήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήλεγχε το παιχνίδι.

Αγγιξε την ισοφάριση ο Μπρούμα, ξανά ο Ζαχάβι

Στο 25’ ο Μπρούμα βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 32’ ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ο Καμαρά έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπρούμα με τρομερή ντρίμπλα απέφυγε τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, σημάδεψε την αριστερή γωνία του Εμβογκό, που ήταν εξουδετερωμένος, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η καλύτερη φάση των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπρούμα να φτάνει κοντά στο 1-1.

Ο χρόνος κυλούσε, με τους Ολλανδούς να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν τον Ζοσέ Σα. Στο 44’, όμως, κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και κατάφεραν και πάλι από στημένη φάση να κάνουν το 2-0. Ο Ζαχάβι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι από αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζοσέ Σα. Ο Ζαχάβι το εκτέλεσε με το δεξί, ο Ιβηρας τερματοφύλακας προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά η μπάλα πήγε στο παραθυράκι του. Δεν μπόρεσε να βγάλει το φάουλ του Ισραηλινού, με τον Ολυμπιακό να δέχετια δύο γκολ από στημένες φάσεις και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στο Philips Stadion να δείχνει 2-0. Ένα σκορ που έδινε την πρόκριση στους Ολλανδούς. 

Αλλαγές από τον Μαρτίνς, δοκάρι ο Καμαρά

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τον Πορτογάλο να βάζει τον Φορτούνη αντί του Μπουχαλάκη και τον Μασούρα αντί του Βαλμπουενά. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 50’ είχαν δοκάρι με τον Μαντί Καμαρά.

Ο Μπρούμα έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Αφρικανός χαφ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή της PSV, σούταρε με τη μία μπροστά στον Εμβογκό, που απλά κοίταγε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Ο μέσος από την Γουϊνέα έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με την τύχη να γυρίζει την πλάτη στους Ερυθρολευκους και να χαμογελάει στον πορτιέρο της Αϊντχόφεν. Στο 57’ ο Ζοσέ Σα είπε «όχι» στον Μάλεν, που προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν με τους Φορτούνη, Μασούρα και Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ λίγο μετά το 70’ βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, έφτασε μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής της Αϊντχόφεν, αλλά αντί να σουτάρει, «έσπασε» την μπάλα στα αριστερά. Εκεί όμως δεν υπήρχε συμπαίκτης του και χάθηκε η ευκαιρία να απειλήσει.

Δεύτερο δοκάρι για τον Ολυμπιακό

Στο 78’ ο Μπρούμα κέρδισε φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Αϊντχόφεν. Ο Κώστας Φορτούνης το εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος, αλλά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Εμβογκό. Ο τερματοφύλακας της PSV στάθηκε και πάλι τυχερός, με τους Ερυθρόλευκους να βλέπουν την μπάλα να σταματάει για δεύτερη φορά σε δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Την πρώτη σε σουτ του Καμαρά και την δεύτερη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελληνα μεσοεπιθετικού.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου