Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

H Βενεζουέλα απελαύνει την πρέσβειρα της ΕΕ

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Της έδωσε διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα.

REUTERS
.

Η Βενεζουέλα αποφάσισε να απελάσει την πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Καράκας, δίνοντας της διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε αντίποινα για τις νέες κυρώσεις που επέβαλε αυτήν την εβδομάδα η ΕΕ στη Βενεζουέλα.

«Σήμερα, με απόφαση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο παραδώσαμε στα χέρια της κυρίας Ισαμπέλ Μπριλιάντε» την απόφαση με την οποία κηρύσσεται «ανεπιθύμητο πρόσωπο», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας.

Η απέλαση είναι μια ανεπιθύμητη κίνηση, αλλά δεν θα αλλάξει τις προσπάθειες του ευρωπαϊκού μπλοκ να μεσολαβήσει για την εξεύρεση ενός δρόμου προς τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών, δήλωσαν δύο Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Η υπηρεσία Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ ενημερώθηκε από το Καράκας για την ενέργεια που έγινε χθες εναντίον της Ισαμπέλ Μπριλιάντε, πολίτη Πορτογαλίας, μια ημέρα μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από την Ένωση σε απάντηση στις εκλογές του Δεκεμβρίου που η Δύση χαρακτηρίζει νοθευμένες, ανέφεραν οι διπλωμάτες.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου