Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Η νεκρανάσταση του ΣΑΕ ή αλλιώς καινούργιο γλεντοκόπημα

 Δευτέρα, 1η Μαρτίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ Archive

Τελικά το τελευταίο θαύμα νεκρανάστασης δεν ήταν του Λαζάρου, φίλου του Χριστού και μάλιστα τετραήμερος μέσα στον τάφο με έντονα σημάδια αποσύνθεσης. Ούτε οι γραώδεις μύθοι που κάποιοι Αγιορείτες λανσάρουν για τους Γέροντές τους ότι είχαν φτάσει σε τέτοια ύψη αγιότητας που έκαναν ακόμα και «νεκραναστάσεις» σύντομης διάρκειας που έβγαιναν πεθαμένοι από τα φέρετρα, αλληλοσυγχωρούνταν με τις συζύγους τους κι άλλα συγγενικά πρόσωπα και αμέσως μετά ξανάμπαιναν στο φέρετρο και ξαναπέθαιναν. Θα αξιωθούμε σύντομα να ζήσουμε κι άλλο ένα θαύμα, εκείνο της «νεκρανάστασης» του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού ή ΣΑΕ όπως είναι ευρύτερα γνωστό. Ηδη το εξήγγειλε ο Νικόλαος Δένδιας ο θαυματοποιός υπουργός Εξωτερικών της δύσμοιρης Ελλάδας του Κουφοντίνα και του Λιγνάδη. Αμφότεροι τυγχάνουν επιφανείς αντιπρόσωποι του εσμού των «προσωπικοτήτων» των καλών τεχνών με τις κακότεχνες δεξιότητες και διαστροφικές συμπεριφορές που έχουν γίνει οχετός δυσωδίας εντός και εκτός συνόρων και φυσικά της ένοπλης πάλης, κοινώς πιστολάδων, δολοφόνων και λοιπών δυνάμεων του ιδίου φυράματος.

Βέβαια η «νεκρανάσταση» του ΣΑΕ το οποίο είναι ενταφιασμένο εδώ και κάποια χρόνια και σε πλήρη αποσύνθεση, κι όχι όπως ο Λάζαρος ο οποίος ήταν μόνο «τετραήμερος νεκρός» και παρ’ όλα αυτά ανέδυε δυσβάστακτη δυσωδία, θα συνοδεύεται και με πολλά ευρώ για να ξεκινήσει ξανά το γλεντοκόπημα των ζώντων κορακιών από το συνονθύλευμα του «εθνάρχη» του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξίου του Α, μέχρι της Φώφης του εν τάφω κειμένου ΠΑΣΟΚ, και το οποίο πρώτο εκείνο συνέλαβε, έστησε και γλέντησε με την καρδιά του το ΣΑΕ και με το ΣΑΕ. Μάρτυς μου προς τούτο ο Νιώτης και οι υπόλοιποι παρατρεχάμενοι πάλαι τε και επ’ εσχάτων που ήταν μέσα στο κόλπο γενικώς, και άλλοι πολλοί επαγγελματίες ανεπάγγελτοι.

Αρκεί και μόνο μία φευγαλέα ματιά στο κυβερνητικό σχέδιο για το ΣΑΕ για να αρχίσει κάποιος να τραβά τα μαλλιά του κι αν δεν έχει, τα γένια του. Δειγματοληπτικά αναφέρω τούτο μόνο: «Οι εκπρόσωποι του απόδημου και ομογενειακού Ελληνισμού ανά Περιφέρεια εκλέγονται μέσω εσωτερικών διαδικασιών του απόδημου και ομογενειακού Ελληνισμού, που διενεργούνται από τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις». Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κάποιος τη συσκότιση και ασχετοσύνη που επικρατεί. Ας τους ρωτήσει κάποιος μια βασική ερώτηση άραγε σε ποια Ομογένεια, σε ποιους Απόδημους θα απευθύνεται το ΣΑΕ;

Ας μου επιτραπεί να επαναλάβω αυτό που έγραψα πρόσφατα σε ανάλυση για τη Σχολή της Βοστώνης, το εξής: «Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος νοήμων που να διαφωνεί ότι οι εκκλησιαστικές κοινότητες-ενορίες είναι το βασικό και ουσιαστικό δομικό κύτταρο συγκρότησης της Ομογένειας της Αμερικής, όχι μόνο θεσμικά, αλλά και κτιριακά αν προτιμάτε και σίγουρα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά.

Δίχως να είναι στις προθέσεις μου να μειώσω επ’ ουδενί τις ομογενειακές μας Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις, θα ήταν όμως εθελοτυφλία αν δεν έβλεπα και το σημερινό επίπεδο και εμβέλειά τους. Είναι εναργές ότι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, ενώ η φθισική τους πορεία φαίνεται πως είναι μη αναστρέψιμη επειδή ακριβώς δεν ελήφθη εγκαίρως μέριμνα για συνέχιση και ανασυγκρότηση ώστε να αναλάβουν οι νέες γενιές».

Μ’ άλλα λόγια πιο απλά, εκτός από την Εκκλησία, τουλάχιστον εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει κανείς άλλος υποστατός Οργανισμός ή Οργάνωση ή Ομοσπονδία ή Σύλλογος τέτοιας εμβέλειας και συγκρότησης που να έχει αξιώσεις συγκρότησης και ενοποίησης της Ομογένειας. Δεν θα περίμενα να τα γνωρίζει αυτά τα πολύ βασικά ο Δένδιας αν κρίνω από τις μέχρι τώρα κινήσεις, αποφάσεις και μεθοδεύσεις του ακόμα και για τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, αλλά διερωτώμαι ο Μητσοτάκης πού βρίσκεται;

Κατανοητό ότι το ΠΑΣΟΚ των μαυσωλείων, του αμοραλισμού και του εκμαυλισμού (γι’ αυτό άλλωστε το τρώει σήμερα η νέκρα) τεκμηρίωσε το ΣΑΕ στο Σύνταγμα, ακριβώς για να μπορεί να …λαμβάνει, να μοιράζει και να γλεντοκοπά. Ο Μητσοτάκης να τολμήσει και να το ξεκάνει ολωσδιόλου το φιάσκο του ΣΑΕ, κι αν πραγματικά ενδιαφέρεται για την Ομογένεια και τον Απόδημο Ελληνισμό γενικά να προχωρήσει στην ίδρυση Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο όμως να μην έχει καμία σχέση με το Εξωτερικών του Δένδια και να το στελεχώσει όχι με ανίδεους και άσχετους, αλλά με ανθρώπους από τα σπλάχνα της Ομογένειας.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα να πω και τούτο, όσα πρόλαβε κι έκανε ο Αντώνης Διαματάρης μέσα σε λίγους μήνες, δεν τα έκαναν όλοι μαζί οι προκάτοχοί του στο παρελθόν. Ας μην αναφερθούμε σ’ αυτούς που τον διαδέχθηκαν γιατί το θέμα τίθεται πλέον ανάμεσα στο υπαρκτό και στο ανύπαρκτο.

Και κάτι άλλο ακόμα: Τα χρήματα για τα κόστη της «νεκρανάστασης» του ΣΑΕ να διατεθούν για άλλους σκοπούς πιο ουσιαστικούς, όπως για τη Νεολαία της Αποδημίας, για υποτροφίες, για κατασκηνώσεις, για βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας, Πολιτισμού, Λαογραφίας, Ιστορίας. Το ξαναστήσιμο του ΣΑΕ είναι το κατηγορητήριο που θα εισπράξει «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Κι έχει ανάγκη από πολλή σοφία, ψυχραιμία και σύνεση η σημερινή κυβέρνηση η εκλογή της οποίας δημιούργησε Μεσσιανικές ελπίδες στον Ελληνισμό εντός και εκτός Συνόρων.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου