Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ενα κορίτσι της Ομογένειας της Βοστώνης άνοιξε τα φτερά του για καινούργιες υψηλές επιτυχίες

 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Του Θεοδώρου Καλμούκου  

Εθνικός Κήρυξ

Η Κατερίνα Καυκά στο αεροδρόμιο της Βοστώνης έτοιμη να αναχωρήσει για την Καλιφόρνια στην καινούργια της θέση στο Νοσοκομείο Στάμφορντ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΥΚΑΣ


ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Σάββατο πρωί 19 του Φλεβάρη, πριν ακόμα τελειώσει η χιονόπτωση, η Κατερίνα – Ελένη Καυκά βρισκόταν στο αεροδρόμιο Λόγκαν (Logan) της Βοστώνης, από όπου επιβιβάσθηκε σε αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Jet Blue για τη Δυτική Ακτή της Αμερικής και συγκεκριμένα για την πόλη του Αγίου Φραγκίσκου.

Η Κατερίνα, ένα όμορφο και πανέξυπνο κορίτσι, κόρη αγαπημένη του Βασίλη και της Λίντας Καυκά, αναθρεμμένη με τις αρχές και αξίες, με τα σπουδάγματα και τα Γράμματα της Ορθοδοξίας του Ελληνισμού είναι διπλωματούχος νοσηλεύτρια ή αλλιώς Register Nurse και εργαζόταν στο κορυφαίο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, γνωστό ευρύτερα ως Massachusetts General Hospital.

Η θητεία της στο Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης τελείωσε αφού τον περασμένο Μάιο, απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ντουκ (DUKE University) με το μάστερ στη νοσηλευτική με ειδικότητα στη μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού των οστών.

Τον Σεπτέμβριο πέρασε επιτυχώς τις Παναμερικανικές εξετάσεις και έλαβε το πτυχίο Nurse Practitioner για τον καρκίνο και συγκεκριμένα τη λευχαιμία και τη μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού.

Κι αμέσως της ήλθε η δελεαστική πρόταση από το Νοσοκομείο Stamford, ένα από τα καλύτερα και ξακουστά πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών, κι έτσι έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα της.

Εθνικός Κήρυξ

Αναμνηστική φωτογραφία της οικογένειας Βασίλη και Λίντας Καυκά Από αριστερά, η Λίντα Καυκά, o Eric Lambright και η σύζυγός του Δήμητρα, η Κατερίνα Καυκάς και ο Βασίλης Καυκάς. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα το νοσηλευτικό προσωπικό στο τμήμα της ήταν βουβό στο Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης, ενώ αρκετά μέλη του έκλαψαν που θα έφευγε μακριά μία δική τους νοσηλεύτρια, διευθύντρια στο τομέα της.

Υπογραμμίζεται ότι η Κατερίνα ήταν από τις πρώτες νοσηλεύτριες (RN) που μπήκαν εθελόντριες να βοηθήσουν ασθενείς με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, το οποίο συνέβαλλε να σωθούν εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά και έδωσε επίσης συμπόνια και παρηγοριά σε πολλές οικογένειές τους γιατί η Κατερίνα έχει υψηλά αισθήματα αγάπης, φιλανθρωπίας και συμπόνιας για τους ανθρώπους.

Αρκετοί ασθενείς όταν έμαθαν ότι η Κατερίνα Καυκά θα αποχωρούσε της έστειλαν μηνύματα να την ευχαριστήσουν. Οι ασθενείς σε αυτό το τμήμα δεν πάνε στο νοσοκομείο για κάτι απλό, αλλά κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους και αρκετοί μένουν εκεί για εβδομάδες, μήνες, δίνοντας μάχη αποφασιστική για τη ζωή τους και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι στενά συνδεδεμένο με τους ασθενείς αλλά και τους συγγενείς τους που τους επισκέπτονται. Η Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης τη διαβεβαίωσε ότι οι πόρτες του θα είναι πάντοτε ανοιχτές αν κάποτε αποφασίσει να επιστρέψει.

Το βράδυ και παρ' ότι το χιόνι έπεφτε πολύ έντονα στη Βοστώνη η Κατερίνα με την παρέα της βγήκαν για φαγητό στο ελληνικό εστιατόριο «Δεσφίνα» στο Κέμπριτζ.

Η Κατερίνα - Ελένη Καυκά, γεννήθηκε στη Βοστώνη. Μιλάει και γράφει Ελληνικά καθ' ότι έχει απεφοίτησε με άριστα από το Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, και αργότερα από το πανεπιστήμιο και έχει πάρει πολλές υποτροφίες μεταξύ αυτών και την υποτροφία Χάρη Κατή από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Αγαπά με πάθος την Ελλάδα και την επισκέπτεται κάθε χρόνο το καλοκαίρι, καθότι από μικρό κοριτσάκι οι γονείς της της μιλούσαν διαρκώς για την Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ρίζες της. Πριν δύο μήνες υπέβαλε τα χαρτιά της για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, γιατί επιθυμία της είναι να βγάλει και ελληνικό διαβατήριο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου