Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

1 Συντάξεις: Ποιοι διατηρούν τα όρια ηλικίας πριν τα 62 ή τα 67 - Τι συμβαίνει από το 2022

   Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Οι τρεις κατηγορίες που διατηρούν μεταβατικά όρια - Ποιοι δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 62 - Η έκθεση Πισσαρίδη

Ανάσα σε περίπου 100.000 ασφαλισμένους που έχουν κατοχυρώσει ή κατοχυρώνουν φέτος δικαίωμα, ώστε να συνταξιοδοτηθούν από το 2022 και μετά με τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας πριν τα 62 και τα 67,  δίνουν οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας πως δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός με αύξηση ορίων ηλικίας.  

Τις σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου. Θέλοντας να ξεκαθαρίσει την σύγχυση που έχει προκληθεί, κυρίως στο «φόντο» των επίμαχων αναφορών της Επιτροπής Πισσαρίδη για τις πρόωρες συντάξεις, ο κ. Τσακλόγλου διαβεβαίωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία πως όσοι θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα με μεταβατικό όριο ηλικίας από το 2015 έως και τις 31 Δεκεμβρίου φέτος δεν θα αιφνιδιαστούν αλλά θα μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους και μετά το 2022.

Διαβάστε ακόμη: Συντάξεις - Τσακλόγλου: Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης

Αυτό σημαίνει πως παραμένει ισχυρή η ερμηνεία που έχει δώσει στον επίμαχο νόμο 4336 του 2015 (το λεγόμενο και 3ο μνημόνιο) η σχετική Υπουργική Απόφαση, που ορίζει πως όσοι θεμελιώνουν εντός της μεταβατικής περιόδου μπορούν να βγουν στη σύνταξη και μετά το 2022 με τα ενδιάμεσα όρια. Διασώζονται έτσι παλαιοί ασφαλισμένοι, που πρωτοασφαλίστηκαν πριν από το 1993 και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με ειδικές διατάξεις.

Προσοχή, την πόρτα της εξόδου μπορούν να ανοίξουν μόνο όσοι «πιάνουν» τα μεταβατικά όρια ηλικίας έως 31/12/2021 σύμφωνα με τους πίνακες του νόμου 4336 του 2015. Αυτοί και μόνο αυτοί θα μπορέσουν να φύγουν πριν τα 62 ή τα 67, ακόμη κι αν συμπληρώνουν το νέο κατά περίπτωση όριο μετά την 1/1/2022.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου