Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Αρνητική απάντηση Pfizer σε Κουόμο για απευθείας προμήθεια εμβολίων στην ΝΥ

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αρνητική ήταν η απάντηση της Pfizer προς την Πολιτεία Νέας Υόρκης, με αφορμή το αίτημα για απευθείας προμήθεια δόσεων εμβολίων για την Covid-19, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο.

Επρόκειτο για μια υπόθεση την οποία χειρίστηκε προσωπικά ο Κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo), που έχει εκφράσει επανειλημμένως τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ευθύνεται για τους χαμηλούς ρυθμούς προμηθειών, οι οποίες δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της Πολιτείας, ούτε καν για την πρώτη -και περιορισμένη- φάση εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post», η Pfizer τόνισε πως το αίτημα θα πρέπει, ούτως ή άλλως, να περάσει γραφειοκρατικά από τις ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες, όπως προβλέπουν οι όροι της άδειας επείγουσας χρήσης, μέσω της οποίας εγκρίθηκε η κυκλοφορία και διάθεση του εμβολίου για την Covid-19.

Από την πλευρά του, ο Αντριου Κουόμο πόνταρε στην Pfizer και την πιθανή ευελιξία στον τρόπο διάθεσης του εμβολίου, με δεδομένο ότι δεν δεσμεύεται από τους αυστηρούς όρους που διέπονται από το κυβερνητικό πρόγραμμα Operation Warp Speed, στο οποίο είχε ενταχθεί η εταιρεία Moderna, που παρήγαγε το δεύτερο εμβόλιο που έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σε επιστολή του προς τον ομογενή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρα Αλμπέρτο Μπουρλά, ο κ. Κουόμο είχε δεσμευτεί πως η διάθεση του εμβολίου μέσω μιας απευθείας συμφωνίας που θα παρέκαμπτε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, θα διεπόταν από τους αυστηρούς όρους που έχει θέσει η Πολιτεία Νέας Υόρκης.

«Η διάθεση των δόσεων που θα διατεθούν απευθείας από την Pfizer θα ακολουθήσει τους αυστηρούς κανονισμούς που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα να καλύψουμε το κενό στις δόσεις που χορηγήθηκαν αυτήν την εβδομάδα εξαιτίας της απερχόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Κουόμο.

Πάντως, η κίνηση του Κυβερνήτη Νέας Υόρκης να κινηθεί αυτόνομα για την προμήθεια εμβολίων δεν προκάλεσε δυσαρέσκεια μόνο σε στελέχη της απερχόμενης Κυβέρνησης, αλλά και σε συμβούλους του νεοεκλεγέντα προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι ο Κυβερνήτης Κουόμο, ο ίδιος, είχε πει την άνοιξη ότι η κατάσταση γύρω από τους αναπνευστήρες ήταν σαν ‘ένα μεγάλο eBay’ με όλες τις Πολιτείες να καταθέτουν προσφορές η μία απέναντι στην άλλη για τους αναπνευστήρες. Θεωρώ λοιπόν ότι μια τέτοια προσέγγιση για τη διάθεση εμβολίων θα έχει ως αποτέλεσμα, στο τέλος, μια ανάλογη κατάσταση που ο ίδιος ο κ. Κουόμο κριτίκαρε το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε στο CNBC η Δρ. Σελίν Γκάουντερ (Dr. Celine Gounder), που είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του νεοεκλεγέντα προέδρου Μπάιντεν.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου