Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Στο στόχαστρο της «ΝΥΤ» ο Κατσιματίδης για τις εκπομπές Τζουλιάνι στο σταθμό του

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

SHARESΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εντονη κριτική στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis) για την επιλογή του να δώσει ραδιοφωνικό βήμα στον πρώην Δήμαρχο Νέας Υόρκης και προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι (Rudy Giuliani), στον ιστορικό σταθμό WABC, του οποίου και είναι ιδιοκτήτης, άσκησε η εφημερίδα «New York Times».

\

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Τζουλιάνι, ακόμη και μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου και την ένταση που προκλήθηκε, εξακολουθεί να προβάλει δημοσίως τον ισχυρισμό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο αληθινός νικητής των προεδρικών εκλογών, επιμένοντας στους αναπόδεικτους ισχυρισμούς περί νοθείας, για τους οποίους επιχείρησε να πείσει το κοινό, τα δικαστήρια αλλά και πολιτειακούς βουλευτές και γερουσιαστές στις επίμαχες Πολιτείες.

«(Ο Τραμπ) κέρδισε τις εκλογές. Μου δίνετε μια ώρα, θα σας το αποδείξω με φωτογραφίες, έγγραφα, ψήφους και κόσμο που μπορώ να βγάλω τηλεφωνικά από πέντε Πολιτείες», ανέφερε στην εκπομπή του στο WABC - AM (770) την περασμένη Πέμπτη ο Τζουλιάνι, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Οπως αναφέρουν οι «New York Times», η κίνηση του Κατσιματίδη να προσλάβει τον Τζουλιάνι προκάλεσε εν μέρει έκπληξη, ιδίως λόγω της διαφαινόμενης πρόθεσής του να μετριάσει το «δεξιό» πολιτικό προφίλ που είχε αποκτήσει ο σταθμός από την περίοδο που τον αγόρασε, το 2019. Ειδικότερα, σταμάτησε την εκπομπή του γνωστού συντηρητικού σχολιαστή, Μπεν Σαπίρο (Ben Shapiro), ενώ επανέφερε το μουσικό πρόγραμμα, το οποίο ο ιστορικός σταθμός είχε θέσει εκτός προγράμματος από τις 10 Μαϊου του 1982, όταν οι περισσότεροι μουσικοί σταθμοί μετακόμισαν στην μπάντα των FM.

Παράλληλα, οι «New York Times» τονίζουν ότι το WABC κάλυπτε τους παραγωγούς του, τονίζοντας όμως ότι οι απόψεις τους δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την γραμμή του σταθμού. Από την άλλη πλευρά, μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου, δόθηκε ξεκάθαρη οδηγία να μην αμφισβητηθεί ξανά δημοσίως το αποτέλεσμα των εκλογών, προειδοποιώντας ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις στους παραγωγούς, που ίσως φτάσουν ακόμη και στη διακοπή της συνεργασίας.

Αντίθετα, ο Ρούντι Τζουλιάνι υποστηρίζει ότι «έχει στοιχεία στη διάθεσή του» και ότι «συζητάει μόνο με αποδείξεις», ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους ακροατές που ζητούν την απόλυσή του, χαρακτηρίζοντάς τους, μεταξύ άλλων, «ηλίθιους» και «κακόβουλους αριστερούς».

«Θέλετε να με απολύσετε; Εγώ θα σας απολύσω», είπε ο Τζουλιάνι, σύμφωνα με τους «NYT».

Ο Τζον Κατσιματίδης, από την πλευρά του, συνεχάρη με ολοσέλιδη καταχώρηση στη «New York Post» τον Τζο Μπάιντεν, ενώ έχει εκφράσει πρόθεση να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου από το Δημοκρατικό Κόμμα. Σύμφωνα με τους «New York Times», όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές, ο Τζον Κατσιματίδης, αστειευόμενος, το παρομοίασε με τη δολοφονία του Κένεντυ, ξεκαθαρίζοντας ότι κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να απαντήσει.

«Αυτό θα παραμείνει όπως το ποιος σκότωσε το Τζον Κένεντυ. Αυτό είναι το σατιρικό αστείο μου, διότι 58 χρόνια μετά κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος σκότωσε τον Κένεντυ», κατέληξε ο Κατσιματίδης.

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου