Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Ερευνα σε εργοστάσιο της AstraZeneca κατ'εντολή της Κομισιόν

 Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Στα άκρα η κόντρα της Ε.Ε. με την φαρμακοβιομηχανία για τις προμήθειες των εμβολίων.

ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Οι βελγικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι επιθεώρησαν ένα φαρμακευτικό εργοστάσιο στο Βέλγιο για να διαπιστώσουν αν οι αναμενόμενες καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca οφείλονται σε προβλήματα παραγωγής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη βελγική κυβέρνηση να επιθεωρήσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, εν μέσω μιας έντονης δημόσιας διαμάχης μεταξύ του μπλοκ των 27 εθνών και της αγγλο-σουηδικής φαρμακοβιομηχανίας. Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. δέχονται τεράστιες πολιτικές πιέσεις επειδή η διάθεση εμβολίων στο μπλοκ είναι πολύ πιο αργή από εκείνη του Ισραήλ ή της Βρετανίας.

Το εργοστάσιο της Novasep στην πόλη Σενέφε είναι μέρος της ευρωπαϊκής αλυσίδας παραγωγής του εμβολίου των AstraZeneca και Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19.

Η AstraZeneca δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδίαζε να μειώσει τις αρχικές παραδόσεις στην Ε.Ε. σε 31 εκατομμύρια δόσεις, από τα 80 εκατομμύρια που είχε προγραμματίσει, λόγω μειωμένων αποδόσεων από τα εργοστάσια παραγωγής της στην Ευρώπη. Η ΕΕ ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι θα λάβει ακόμη λιγότερες ποσότητες - μόνο το ένα τέταρτο των δόσεων που έπρεπε να λάβουν τα κράτη-μέλη το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος του 2021.

Σύμφωνα με την ΕΕ, το βελγικό εργοστάσιο είναι ένας από τα τέσσερα της AstraZeneca που περιλαμβάνονται στη σύμβαση που υπογράφηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εταιρεία παραγωγής εμβολίων.

«Οι ομάδες της Novasep εργάστηκαν σκληρά για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της AstraZeneca με άνευ προηγουμένου ταχύτητα και δέσμευση», δήλωσε η εταιρεία στο Associated Press. «Η κατασκευή του εμβολίου Covid είναι μια πρωτοποριακή διαδικασία όσον αφορά την κλίμακα, την πολυπλοκότητα και την ποσότητα. Συνεργαστήκαμε στενά με την AstraZeneca και πραγματοποιήσαμε τακτικές και συντονισμένες αναθεωρήσεις των διαδικασιών παραγωγής για να διασφαλίσουμε ότι η δραστική ουσία παραδίνεται εγκαίρως και πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και σταθερότητας», πρόσθεσε η Novasep.

Η εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας του Βελγίου, δήλωσε ότι εμπειρογνώμονες από την ομοσπονδιακή ιατρική υπηρεσία επιθεώρησαν το εργοστάσιο της Novasep. Τώρα θα συνεργαστούν με Ολλανδούς, Ιταλούς και Ισπανούς εμπειρογνώμονες προτού υποβάλουν μια σχετική έκθεση τις επόμενες ημέρες.

Οι επαφές με την AstraZeneca θα συνεχιστούν ανέφερε, στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, τονίζοντας ότι η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να έχει συνεργασία με την εταιρεία για να λυθούν τα προβλήματα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχει ζητηθεί γραπτώς από την AstraZeneca να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί και το ζήτημα «βρίσκεται υπό συζήτηση».

HuffpostGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου