Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Άγκυρα προς Αθήνα: Στο Αιγαίο δεν πρέπει να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα μονομερώς

 ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΥΠΕΞ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. To υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος και τονίζει πως αυτή η ενέργεια «καταλήγει στα νότια της Πελοποννήσου και δεν επηρεάζουν καθόλου το Αιγαίο».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Aκσόι αναφέρθηκε όμως στις αντιρρήσεις της Άγκυρας στο ενδεχόμενο της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. 

«Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημι-κλειστό Αιγαίο Πέλαγος, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Είναι γνωστή η θέση μας πως τα χωρικά ύδατα αυτής της θάλασσας δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς, με τρόπο που θα περιορίζουν την ελεύθερη ναυσιπλοϊα και την πρόσβαση στις ανοιχτές θάλασσες, τόσο της χώρας μας όσο και των τρίτων χωρών. Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτήν τη στάση μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου έρχονται λίγες μόλις ημέρες πριν την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, την ερχόμενη Δευτέρα. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια, η χώρα μπορεί να πράξει το ίδιο και στην Κρήτη και αλλού, ενώ σε ανάλογη τοποθέτηση είχε προβεί και χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου