Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Σχεδόν στα… 100 του χρόνια, προσήλθε χθες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για να κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό!

 Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΣ Ο Κ. ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID – 19  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΈΦΤΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑΞΙ ΑΠ΄ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!.. 

Σχεδόν στα… 100 του χρόνια, προσήλθε χθες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για να κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό! Χωρίς συνοδό, αεικίνητος, βγήκε από το ταξί και περπάτησε μέχρι τον χώρο του Εμβολιαστικού Κέντρου, για να κάνει το εμβόλιο, με πνεύμα αισιοδοξίας και μεγάλες δόσεις… χιούμορ!

Πρόκειται για τον κ. Κώστα Μπακάλη από την Δάφνη Αμαλιάδας, ο οποίος ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν θέλει να τον αποκαλούν «κύριο», το πολύ – πολύ  «παππού», αλλά κυρίως  Κώστα και   για όποιον… δυσκολεύεται  «μπάρμπα Κώστα»!

Ο… 100χρονος, έκανε κανονικά το εμβόλιο λίγο μετά τις 8 το πρωί ευχόμενος σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να φτάσουν τα χρόνια του, υγιείς και ακμαίοι, δίνοντας το δικό του θετικό μήνυμα, ένα μήνυμα ζωής, που άλλωστε το αποδεικνύει και η απόφασή του να κάνει και το εμβόλιο.

«Το 100στάρι είναι… νιάτα»!

Τον κ. Μπακάλη, εμβολίασε ο υπεύθυνος του Εμβολιαστικού Κέντρου – ιατρός κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος, τον οποίο, όπως και το προσωπικό, ευχαρίστησε για την προσοχή και το ενδιαφέρον από την στιγμή που βρέθηκε στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, μέχρι την αποχώρησή του, πάλι με ταξί για την επιστροφή στο χωριό!

«Έχω γεννηθεί το 1922. Έκανα το εμβόλιο και δεν νιώθω τίποτα. Αργότερα δεν ξέρω! Γιατί να μην το έκανα; Αν είναι χρήσιμο κιόλας. Τώρα που το κάναμε, ότι έγινε, έγινε, έτσι;», είπε γελώντας με την καρδιά του λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό του.

Ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και στην ερώτηση της εφ. «Πατρίς», αν παίρνει κάποια φάρμακα, μας αποστόμωσε: «Δόξα τον Θεό δεν έχω προβλήματα. Φάρμακα παίρνω, αλλά όχι πολλά. Κανά Depon! Τι ψάχνεις τώρα να βρεις; Το… «100στάρι» είναι νιάτα. Έχω βάλει τώρα λίγη ομορφιά παραπάνω, εάν φέρουν κανά προξενιό να μην το διώξω!».

Δύσκολη, σκληρή ζωή…

Τα 3 παιδιά του μπάρμπα Κώστα ζουν εκτός νομού με τις οικογένειές τους, και ο ίδιος ζει μόνος του στο σπίτι του στην Δάφνη. Εκεί το προσέχει κάποια κυρία, μόνο για δουλειές που δεν μπορεί να καταφέρει, αφού όπως λέει, ο ίδιος ψήνει τον καφέ του, ο ίδιος μαγειρεύει.

«Ότι μπορώ κάνω. Στο σπίτι γύρω – γύρω, θα φτιάξω τον καφέ μου, θα ανάψω την φωτιά μου, θα μαγειρέψω. Όλα. Παλεύω. Έχω μια γυναίκα που με συντηρεί, αλλά θέλω μόνος μου να τα κάνω. Μπορώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπακάλης έχει περάσει δύσκολα, φτωχά χρόνια, από μικρό παιδί και από τότε που θυμάται τον εαυτό του, δούλευε σκληρά, με στερήσεις, ζώντας πολέμους και καταφέρνοντας με αγάπη να δημιουργήσει μια οικογένεια, για την οποία καμαρώνει:

«20 χρονών πρωτοφόρεσα παπούτσι και να μην μπορώ να κάνω δουλειές; Δεν είχαμε ψωμί. Μπομπότα τρώγαμε, γάλα, τυρί, λάχανα χωρίς λάδι. Τώρα με το λάδι κάνουν… μπάνιο! Δεν υπήρχε τότε τίποτα. Πείνα, φτώχεια, μετά πόλεμος. Δύσκολη και σκληρή ζωή. Ένα παντελόνι είχαμε. Το βγάζαμε το βράδυ, το έπλενε η μάνα μου και το στέγνωνε μετά στην φωτιά, να το φορέσουμε πάλι. Μιλάμε για πράγματα άσχημα.

Είχαμε γιδοπρόβατα και πηγαίναμε ξυπόλητοι και νηστικοί. Απορώ πως κρατιόμασταν. Και μετά δουλειά; Το χωρίο το ‘χω δουλέψει όλο. Όλα τα χωράφια. Για να ζήσω την οικογένεια. Δόξα τον Θεό.

Έχω περάσει πολλά. Τι να θυμηθώ από την ζωή; Σήμερα όποιος πεινάει είναι τεμπέλης. Την δική μας ζωή να μην την «πάρετε» εσείς.

Να φυλάγεται ο κόσμος. Εγώ για να πάω καφενείο, που πήγαινα, τώρα δεν «υπάρχει» καφενείο. Κλειστό. Τώρα μέσα στο σπίτι μου, με το τζάκι, με τον καφέ μου, τον τραχανά μου.

«Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Μπράμο»

Ο μπάρμπα Κώστας, εξομολογήθηκε ότι αυτός που τον προέτρεψε και επέμενε να κάνει το εμβόλιο είναι ο γνωστός γιατρός του Νοσοκομείου Πύργου κ. Ευάγγελος Μπράμος, τον οποίο τον χαρακτήρισε φίλο του, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του:

«Ευχαριστώ τον γιατρό τον Βαγγέλη τον Μπράμο, που με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και μου έλεγε: «μπάρμπα Κώστα να κάνεις το εμβόλιο». Ξανά και ξανά. Τον Βαγγέλη τον Μπράμο, τον έχω μέσα στην καρδιά μου. Μου έλεγε να μην φοβάμαι καθόλου και του έλεγα «τι να φοβηθώ;».

Τον γνωρίζω από τότε που ήταν γιατρός – διευθυντής εδώ, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Είναι σπουδαίος. Με ρωτάνε τι τον έχω τον Μπράμο, και λέω είναι φίλος μου. Τέτοιον άνθρωπο, δεν έχω συναντήσει. Δεν είναι όλοι το ίδιο», είπε ο μπάρμπα Κώστας, λίγο πριν βγει στο προαύλιο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για να επιβιβαστεί στο ταξί για την επιστροφή στο χωριό του και το μαγείρεμα ενός ζεστού τραχανά!

ΠΥΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου